Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Футболист на Черно море се извини на феновете
Автор: Екип Varna24.bg 10:09 / 08.08.2018Коментари (1)4116
© ПФК Черно море
Нападателят на Черно море Радослав Василев даде интервю, в което говори за контузията, която му попречи да вземе участие за своя тим в първите три мача от новия сезон. Василев се извини на феновете от името на целия отбор за загубата от Септември, въпреки че не взе участие в тази среща.

- Разкажи ни малко за себе си и за кариерата си преди да дойдеш в ПФК Черно море?

- Започнах да тренирам футбол в Славия на 8-годишна възраст. На 16 отидох на проби в Англия, бях одобрен и от 16 до 19 години се състезавах за английския Рединг. Поради различни обстоятелства се завърнах в родния ми клуб Славия. На 24 години претърпях тежка контузия, която ме извади от игра за близо година и половина. Заради дългото ми възстановяване бях освободен от Славия, след това получих оферта от Септември, който по това време беше в "Б“ група. Там прекарах един полусезон и след това заминах за Кипър, където играх половин година в Алки Ороклини. Не играех редовно и прецених, че трябва да променя нещо. Така мениджърът ми започна да ми търси нов отбор, а точно в този период отборът Черно море се нуждаеше от център нападател. Така се стигна до преминаването ми на “Тича".

- Вече 6 месеца си част от Черно море, как ти се струва отборът?

- В началото, когато дойдох, отборът се намираше в тежка позиция. Започваше изграждане на нов тим, с нов треньор и много нови футболисти. Мисля, че успяхме да направим един добър колектив и от мач на мач играехме все по-добре. Дори стигнахме до бараж за влизане в Лига Европа. Разполагаме с много добри футболисти, добра комбинация от млади и опитни играчи. Вярвам, че през този сезон ще покажем по-добър футбол и по-добри резултати.

- През миналия сезон изигра 16 мача с екипа на “моряците" и реализира 6 гола, след това получи контузия, която не ти позволи да проведеш лятна подготовка и пропусна първите 3 мача от новия сезон. Каква точно бе травмата ти?

- Имах възпаление на костта. Получих тази травма още в края на миналия сезон, след удар. Оказа се по-специфична и по-упорита от първоначалните прогнози и за съжаление пропуснах един много важен период, а именно подготвителния.

- Как протече възстановяването ти?

- Проведох едномесечен интензивен курс на физиотерапия в София, съчетан с двуседмичен курс на барокамера. След това продължих да се възстановявам във Варна с индивидуални тренировки и встъпителни занимания. Вече се чувствам добре и се надявам с времето да успея да възвърна формата си. Това ще стане със здрави тренировки.

- Черно море загуби тежко от отбора на Септември у дома, загуба, която трудно ще се забрави от феновете. Как видя този мач, макар и от трибуните на стадион "Тича“. Защо се стигна до този разгромен резултат според теб? 

- Да, наистина претърпяхме много тежка загуба. Въпреки че не взех участие в този мач, искам да се извиня на феновете от името на целия отбор. С оглед на първите два мача, които изиграхме, наистина бе изненадващ резулат. Отборът на Септември успя да отбележи гол още с първата си по-сериозна атака. И след това, като че ли нарушихме играта си и нищо не ни се получаваше. Докато при тях беше обратното. Излишно е да си говорим каквото и да е след подобни мачове. Единственият начин да се излезе от тази ситуация е чрез много работа и победи.

- Предстои мач с Етър. Какви са очакванията ти? Ще успее ли отборът да се мобилизира след двубоя със Септември и да покаже същото лице, каквото с Левски на “Герена"?

- Смятам, че разполагаме с качествен отбор, който играе много добър футбол. Нямаме друг избор, освен да отидем във Велико Търново, да се раздадем максимално и да вземем 3-те точки. Мачът няма да е лесен. Съперникът разполага с добри футболисти и очаквам да се получи двубой на надлъгване.

- Ти си централен нападател и от теб се очаква да бележиш попадения във всеки мач. Колко гола искаш да вкараш през сезона, за да си удовлетворен от себе си и да можеш спокойно да кажеш – направих силен сезон с Черно море?

- Ще бъда удовлетворен, ако отборът на Черно море побеждава и аз играя и помагам това да се случва. Мисля, че поставянето на такава цел – колко гола ще вкарам, би ме обременило и би ми попречило да играя по най-добрия начин. Всеки футболист, преди сезона и преди всеки мач, трябва да постави фокус върху това да бъде концентриран, да се раздаде максимално и да изпитва удоволствие от играта. А какво ще се случи от там нататък е съдба.

Още по темата: общо новини по темата: 232
06.03.2020
09.11.2019
04.06.2019
30.05.2019
28.05.2019
27.05.2019
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Важното е да се оправя и да се завръща с пълни сили.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: