Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Кино и филми
Културни
Личности
Музика
Кулинарни
Лили Иванова направи шокиращо признание за образованието си!
Автор: Екип Varna24.bg 16:38 / 18.06.2018Коментари (8)5044
©
От 57 години естрадната легенда Лили Иванова се изявява на родните и международните сцени, но въпреки тлъстата си музикална биография категорично отказва да обучава млади таланти. Причината е доста прозаична — естрадната ветеранка не познава нотите. Затова изпълнителката на "Ветрове" е сред малцината родни звезди, които нямат свои ученици, пише в. "Уикенд".

Преди време Лили отказала предложението да води свой майсторски клас и да предаде опита си на млади музикални таланти, тъй като имала проблем със солфежа. Естрадната прима, която развива концертна дейност от далечната 1961-ва година, пеела само по слух и отбивала офертите да обучава свои ученици под предлог, че няма необходимото музикално образование.

Както е известно, естрадната звезда е завършила медицински техникум във Варна през 1956 г. и хал хабер си няма от специализирани термини и знаци в музиката. "Кой ще дойде на моите лекции?! Никой! Не мога да се занимавам с това. Аз мисля, че каквото и да направя, няма да има кой знае какъв успех, защото може би няма да имам и една ученичка. Никой няма да дойде в този клас, няма и да ме слушат. Те обичат да ги хвалят, да им обещават бляскаво бъдеще. Аз не! Сега всички искат за 24 часа да станат звезди. Те идват със самочувствието, че са велики. А всъщност не са! Не мога да се занимавам с бездарници!",разкривала е причината за отказа си Лили.

"Досега никой от младите певци не се е интересувал от моята музика, от моето пеене. В тези музикални формати, които се появиха напоследък, тези певци биха могли да извадят от старите ми песни една песен и да я модернизират. Имат тези качества и могат да я направят хит, но те не го правят. Песните не са лоши, но те не стават за състезание. Аз имам песни, които са "семки и бонбонки", аз така ги наричам. Те са хитове, като "Детелини" и "Панаири", например. Това са леки песни, с които певецът не може да покаже никакви качества. За мен е пагубно една певица първо да изпее "Детелини". Това е песен, която можеш да си позволиш да направиш едва, когато си доказал какво можеш", разсъждава естрадната прима.

Вечната Амбър гледала всички музикални формати по телевизията. Виждала талантливи деца, но била бясна, че бързо вирвали носове и се взимали насериозно. Била много впечатлена от Жана Бргендорф, но тя много я разочаровала с наркоманските си изцепки.

Преди 8 години Лили загуби съдебната битка с композитора Митко Щерев, който е автор на едни от най-големите й хитове. Певицата го съдеше за 10 000 лв. за това, че я е опозорил пред цяла България, разкривайки, че е музикално неграмотна. Поводът бе статия на Щерев, публикувана в "Уикенд".

Сред разкритията на създателя на една дузина хитове бе, че Лили не познава нотите и пее на плейбек. Певицата, която бе написала в исковата си молба, че е претърпяла болка и страдания заради думите му, не стъпи на нито едно от заседанията в съда, а Маестрото бе оправдан по делото. Магистратите признаха бащата на "Диана експрес" за невинен, че е разгласил позорни обстоятелства за звездата.

Естрадната легенда отказа да се яви на изпит в Музикалната академия, както предложи композиторът, с което доказа твърдението си. Щерев откровено сподели пред медиите, че е чакал певицата лично да се яви в съда, за да й зададе два въпроса от учебника за пети клас, които щели да установят дали познава нотите.

"Това, че не знае нотите, не е обида, а факт — много световни изпълнители не ги знаят. Аз просто го посочих в статията си", заяви авторът на музиката към филма "Адаптация".



Още по темата: общо новини по темата: 412
06.01.2019 »
09.11.2018 »
15.10.2018 »
19.09.2018 »
03.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Да окепазиш, да се надсмееш тъпашки. Ако не е ясно как става, ето как никога не е късно да станеш за резил. За именития композитор говоря. ...отказа да се яви на изпит в Музикалната академия, както предложи Щерев, който сподели, че чакал певицата да се яви в съда, за да й зададе два въпроса от учебника за пети клас, които щели да установят дали познава нотите.
-2
 
 
Баба Лили не може да преподава пеене в началното училище защото няма диплома, също обаче не може да бие инжексии в някоя поликлиника за по 3 лева мускулна и 8 венозна обаче от време оно е навирила нос. Единствено може по закон да пее по селските свадби и да прай делимо с групата си
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: