Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Феди - арабският принц, който играеше просяк
Автор: Екип Varna24.bg 09:16 / 01.06.2018Коментари (4)3220
©
"Обичам те, брат ми. Бог да ни даде сила и кураж!" Това написа във фейсбук Мариан Башур към брат си Жорж, чийто 19-годишен син Феди почина на 27 май в болница "Св. Анна". Младежът бе приет там три дни по-рано заради катастрофа на магистрала "Тракия". Причината за трагедията стана аквапланинг, който се получил, след като Феди навлязъл с по-висока скорост от сух на мокър участък точно на 37-ия километър с джип "Мерцедес Gle 4matic". В колата бяха баща му Жорж и фолкпевицата Емилия, с която той живее от няколко месеца. Двамата се отърваха само с леки травми и нямаше опасност за живота им.

"Той беше едно много добро и искрено момче - спомня си пред "168 часа" бившият му съученик Георги Бъчваров. - Винаги подхождаше с много уважение и разбиране към околните. Около него винаги имаше едно чувство на спокойствие и увереност."

Всички определят Феди като възпитано и добро момче. Преди точно 33 дни младежът навършил 19 години. На рождения си ден бил много развълнуван и щастлив. Празнувал го в Ню Йорк, където живеел. В тесен кръг само с най-близките си приятели.

В София завършил средното си образование миналата година в международното Англо-американско училище, в което учат главно деца на чужденци.

"От разговорите, които съм провеждал с него, се чувстваше присъствието на една много добра и чиста душа - разказва съученикът на момчето. - Като мен нямаше твърде ясен план за бъдещето си, но от това, което знам, искаше да се занимава с бизнес."

В свободното си време Феди играел на видеоигри и спортувал. Ходел редовно на фитнес, а докато учел бил част от баскетболния отбор, където според близки се изявявал като един от най-добрите играчи.

"Беше много надарен спортист - разказва още Георги. - Изключително координиран и с ясна цел във всяко едно състезание. Отличаваше се във всички спортове, не само в един". В момента момчето имало и приятелка. Това е 19-годишната Деспина, която по националност е гъркиня.

"Двамата бяха много близки и постоянно ходеха заедно - разказва друг съученик на Феди. - Миналата година около средата на месец декември момичето дори му беше на гости тук, в София, заедно с родителите си. Често пътуваше с него, когато той си идваше в България. На нея й харесва страната ни и я намира за много красива."

Близки на момчето и момичето споделят, че миналата година двамата дори взели участие в кратък филм на техен приятел на име Никос Паскалис, който е пуснат онлайн. Самият Феди е в главната роля на бездомник, който пренебрегва етиката и морала си, за да отиде на интервю за работа. В 5-минутната прожекция младежът е бос, само с дрипава тениска и стар панталон. Играе ролята на просяк, седнал на земята пред голяма сграда и треперещ от студ. Талантът на героя му е в рисуването. До себе си държи красива картина, която го доказва. Съвсем случайно в полезрението на просяка попада бележка, залепена на магазин, на която пише, че фирма търси илюстратор и графичен дизайнер.

Героят му веднага решава да опита, но за да отиде на интервюто, му е нужно прилично облекло. За да си купи по-хубав костюм, той краде чантата на момиче, а от портмонето взема всичките й пари. В случая момичето, което играе жертвата, всъщност е приятелката на Феди - Деспина. Парите, които той прибира от нея обаче, не са достатъчно и прави домова кражба. В края на филма се вижда как Феди влиза в един от скъпите магазини за мъжки облекла и си купува точно костюма, който иска. На последния кадър младежът вече седи пред бъдещия си работодател и уверено му казва: "Вярвам, че упоритата работа се възнаграждава".

Впечатленията за филма са изцяло положителни. Освен добре измислената идея всички, които са го гледали, оценяват актьорската игра на момчето като много добра. Самият той изглежда спокойно пред камера, а на някои места във филма дори импровизира в думите. Познати на Феди споделят, че след участието в тази лента той разказвал, че иска да участва и в други. Обяснил им, че дори би записал да учи актьорско майсторство, тъй като за него това било изключително интересно преживяване.

Съученици на загиналия младеж го определят и като много любознателен. Той имал голям афинитет към пътуванията. Споделял, че обича да посещава нови места, за да опознае различните култури по света. Америка, Русия, Испания, Гърция и Абу Даби са малка част от местата, на които младежът е бил. Самият той планирал пътувания, които трябвало да направи след завършването на образованието си, до няколко дестинации по света.

По думите на негови съученици въпреки финансовите възможности, с които разполага баща му - арабският милионер Жорж Башур, Феди винаги е разговарял с всеки като с равен. Около Башур-старши започна да се шуми миналата година, когато фолкпевицата Емилия разкри пред медиите, че е получила годежен пръстен от него. За Жорж се знае, че развива бизнес в България от дълги години. Той е строителен предприемача според работещи в тази сфера мъжът бил мултимилионер.

Двамата с Феди били изключително близки и когато младежът се прибирал в България, освен да се види с приятели, задължително прекарвал част от времето с баща си. Това било нещо като тяхна традиция от няколко години. От малък младежът имал страст и към карането на АТВ. През 2011 г., когато бил едва на 12 години, получил първото си возило. Бащата бил готов да угоди на всяка прищявка на загиналото момче, но то самото не желаело да бъде в тежест. Пред близък месец преди трагедията Феди споделил, че вече иска да започне работа, за да може да се издържа сам.

"Загубих прекрасното си дете - написа Жорж във фейсбук профила си. - Загубих скъпия си приятел. Моето щастие. Мъката ми е безгранична, непоносима, безмерна. Знам, че само Бог е този, който знае защо. Бог е съдник, Бог е смирение, Бог е любов. Федка, ти ще останеш моята най-голяма гордост. Ако успея да продължа живота си, то ще е заради теб и всичко, което споделихме заедно. Благодаря за шанса да си мое дете. Благодаря ти за всичко! Обичам те!"

Именно поради близостта с баща си загиналият младеж често се прибирал в България. Също толкова често ходел и до морския град Марбела в Испания. Там живеела майка му Екатерина, която е родом от Москва, заедно с по-малката му сестричка. Тя е първа жена на Жорж Башур, с която са разведени от дълги години. Плод на любовта им били Феди и момиченцето.

"Той толкова много обичаше сестра си - казва съученик на Башур-младши. - Споделяше пред компанията си, че много му липсва, а когато се видят на летището, и двамата тичали един към друг, за да се прегърнат. Тя е много мила и обича някой да й се радва и да й говори постоянно. Когато той беше при нея, правеше точно това. Говореха си прегърнати с часове."

Съгласие да продължи образованието си в САЩ Феди получил и от двамата си родители. Това била логичната следваща стъпка, тъй като и тук, в България, младежът учел в училище за деца на чужденци с по-големи финансови възможности. В Англо-американското той бил сред пълните отличници, което пък преди няколко месеца изиграло голяма роля за приемането му в един от най-престижните в световен план университети - Бостънския. Момчето споделяло, че след като завърши висше, ще започне собствен бизнес, но паралелно с това няма да спира да учи, а ще запише още нещо.



Още по темата: общо новини по темата: 412
06.01.2019 »
09.11.2018 »
15.10.2018 »
19.09.2018 »
03.08.2018 »
01.08.2018 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+5
 
 
Изглежда умно и интелигентно момче, а не от тези надутите синове на богаташи. Личи си, че е бил в много различна среда, но, за съжаление, Господ оставя на земята непотребните и лошите, а добрите и умните ги взима при себе си. За починал човек се говори или добро, или нищо. Да почива в мир момчето!
0
 
 
Каквото и да пишете,тази "приказка" я няма вече.Не знам кому е нужно да я "рекламира".
0
 
 
Тати му купил Mercedes gle 4matic за 200 бона. Егати просяка.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: