Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Черно море все по-близо до Лига Европа след победа над Локо (Пд)
Автор: Екип Varna24.bg 21:00 / 16.05.2018Коментари (24)5409
© ПФК Черно море
Черно море победи Локомотив Пловдив с 2:1 в първия бараж за 7-ото място в шампионата. Двубоят се игра на стадион "Тича" във Варна, а реваншът е в събота на Лаута. Точни за домакините бяха Атанас Зехиров (61) и Мехди Фенуш (64), а Филип Михалевич (85) се разписа за черно-белите.

Първата по-интересна ситуация в мача бе пред вратата на домакините в 20-ата минута. Игор Банович се пребори за една топка и подаде към Симеон Райков. Нападателят стреля с неудобния си десен крак, но вратарят Благой Макенджиев улови.

Десет минути по-късно Георги Илиев центрира от фаул в пеналта на Локо. Там Даниел Димов засече с глава, но вратарят Милина парира удара.

През второто полувреме натискът на "моряците" се засили. В 54-ата минута капитанът Георги Илиев напредна фронтално, след което шутира, но топката профуча покрай сглобката на вратата в аут.

Така се стигна до 61-ата минута, когато Черно море вкара два гола в рамките само на 3 минути след груби грешки на противника. Първо Атанас Зехиров опита нещо средно между удар и центриране с външен фалц, при което вратарят на Локо Антони Милина не успя да реагира адекватно и топката влезе в горния десен ъгъл за 1:0.

В 64-ата минута Стивън Езе сбърка фатално и предостави топката на Мехди Фенуш. Той изскочи очи в очи с Милина и с лекота ритна топката покрай него за 2:0.

Пет минути преди края Локо се върна в мача и запази шансовете си за краен успех. Буна направи впечатляващ пробив по лявото крило и почти от аутлинията центрира към малкото наказателно поле. Там вратарят на варненци Благой Макенджиев и още един бранител се разминаха с топката, а Филип Михалевич я засече с крак в опразнената мрежа за 2:1.

В добавеното време Милина се реваншира частично за грешката си при първия гол. Георги Илиев изпълни перфектен фаул с шут над стената, но италианският страж се разтегна и изби в корнер.

При ответната атака Анте Аралица се озова сам срещу вратаря Макенджиев, но шутира в аут. Хърватинът имаше претенции, че е задържан с ръка, но след като съдията не даде дузпа, Аралица изрита футболист на Черно море. Николай Йорданов му вдигна директен червен картон и свири край на мача.

Черно море - Локо (Пд) 2:1

Голмайстори: 1:0 Атанас Зехиров (61), 2:0 Мехди Фенуш (64), 2:1 Филип Михалевич (85)

Черно море: Благой Макенджиев, Юго Кононго, Илиас Хасани, Даниел Димов, Стефан Станчев, Георги Илиев, Петър Витанов, Атанас Зехиров, Георги Божилов (62- Минчев), Мехди Фенуш (88- Фабиньо), Радослав Василев.

Локо (Пд): Антони Милина, Муса Мохамед, Стивън Езе, Димитър Везалов, Димитър Велковски, Игор Банович (74- Елитон Торета), Янко Ангелов (68- Парвиз Умарбаев), Симеон Райков (66- Анте Аралица), Веселин Марчев, Абделхаким Буна, Филип Михалевич.


Още по темата: общо новини по темата: 27
21.05.2018
19.05.2018
17.05.2018
17.05.2018
16.05.2018
15.05.2018
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 17.05.2018 г.
0
 
 
Успех на ЧМ! Джендърите - на черешите!
+3
 
 
84' - ДУЗПА ЗА БОТЕВ НЕ БЕ ОТСЪДЕНА! Стефан Велков изрита брутално Жоао Пауло без топка в пеналта, а скандалният Станислав Ставров не посочи бялата точка. 76' - Стивън Петков отбеляза попадение, след като бе изведен зад отбраната на Славия, но съдията отсъди засада. На повторенията обаче се видя, че ситуацията е изключително тънка и спорна. Сякаш Петков бе на една линия с последния бранител на "белите". 65' - ДУЗПА ЗА СЛАВИЯ! Чунчуков центрира към Ивайло Димитров, а той овладя и бе изритан в гръб от Пламен Димов. Станислав Ставров не се двоумеше много и отсъди бялата точка.
-1
 
 
Точно грубите грешки са фатални. Успех пожелавам на моряците на реванша във Варна.
0
 
 
Ако някой си въобразява че ще играе в ЛЕ за говежда сметка значи е обрязан със сбъркано ДНК.А сред муравековцците има доста.
Aнонимен
на 16.05.2018 г.
+3
 
 
Как да играем при положение, че имахме 2 денонощия за възстановяване , а съперника 2 пъти повече! Тези вкараха красив, но тотално щастлив гол, който още 1 000 000 пъти да пробва не може да вкара! После и грешката на Езе. 1000% дузпа за Локомотив накрая за бутане с ръка на 16-ти номер от морето и картон за идиота, който умишлено заклещтва крака на Аралица, а боклука Йорданов, вместо това дава червен картон за удар без топка??? Престъпно! Резултата е добър, но ще е адски трудно, защото ще сме още по-изморени, а ТИМ и съдиите ще се намесят решително! Отделно липсващите Аралица и странно напусналия Бакалов! Още повече, ако и този път малоумното ни ръководство си направи пас и не подаде контестация против престъпния червен картон на Аралица!? В събота подкрепа за отбора! Само те я заслужават!
+2
 
 
Я разяснете малко , как така на седмо място в лига Европа ?
+3
 
 
Николайчо си свърши работата накрая като изгони без никаква причина Аралица за реванша!!Момчето си измъкна крака от стиснатия между краката на защитника му крак!!А за такова задържане с ръка срещу нас свириха дузпа!!Футболния съюз също се включи в подкрепа на Черно море като им даде два дена повече почивка!!
+2
 
 
Можеше и по-добре, можеше и по-зле. За реванша трябва повече мотивация и себераздаване защото моряците не са юношеската формация на чичо Венци.....
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: