Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Ръководители от Европа аплодираха млади варненски спортисти
Автор: Екип Varna24.bg 12:21 / 25.04.2018Коментари (0)4916
Млади варненски спортисти показаха способностите си на спортни ръководители от цяла Европа в Двореца на културата и спорта. Спортните надежди от морската столица на България изнесоха демонстрационна програма пред участниците в "Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“ (24 - 25 април).

Събитието се организира от Министерството на младежта и спорта в рамките на българското председателство на Съвета на Европейския съюз и бе открито от министър Красен Кралев.

Сред участниците в съвместното обучение са началникът на отдел "Спорт“ към Европейската  комисия Ив льо Льостек, вицепрезидентът на Българския олимпийски комитет Любо Ганев, зам.-изпълнителният директор на Българския футболен съюз Павел Колев, представители на международни и български институции, ангажирани с борбата срещу корупцията в спорта – Интерпол, Европол, УЕФА, ООН, МВР, Министерство на правосъдието, Комисия по хазарта и делегати от заинтересованите държави членки на ЕС. Гостите се запознаха възможностите за домакинства на спортни събития в обновения Дворец на културата и спорта във Варна, който тази година ще стане арена на мачове от световното първенство по волейбол за мъже.

В основната зала се състояха демонстрациите на младите варненски спортисти в присъствието на директора на комплекса Минко Христов. Гостите от Европа аплодираха изпълненията на състезателите от спортните клубове по художествена гимнастика ЧАР ДКС, по карате киокушин "Ичигеки Киокушин Варна“, по спортни танци "Кристал Варна“, балетно студио "Звездна дъга“, таекуондо клуб "Одесос“ и фолклорен състав "Шарена гайда“. Специални овации заслужи млад спортист с увреждания от "Ичигеки Киокушин Варна“, който също показа своите умения.

В Двореца на културата и спорта се проведоха и дебатите от втория ден на "Съвместно обучение за създаване и развитие на Национална платформа за борба с манипулирането на спортни състезания“. Събитието е в изпълнение на програма "Еразъм +“ има за цел да допринесе за по-лесното и по-бързо създаване на национална платформа от всяка заинтересована страна членка, включително Българска национална платформа за борба срещу корупцията в спорта.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: