Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Започва ли война? Ердоган обяви начало на военна операция в Сирия, разкритикува САЩ
Автор: Екип Varna24.bg 17:21 / 20.01.2018Коментари (0)4680
©
Президентът на Турция Реджеп Ердоган обяви началото на антитерористичната операция в сирийския Африн и с остри нападки се обърна към САЩ, предаде кореспондентът на БГНЕС. "Операцията в Африн фактически започна, тя ще бъде последвана от нова операция в Мюнбич. Вече не ни интересува кой какво говори за нас и щом обещанията, дадени пред нас, не са изпълнени, никой няма правото да се произнася", заяви Ердоган пред регионалната конференция на управляващата партия в провинция Кютахия. 

Той осъди остро действията на САЩ в Сирия, определи ги като измамна политика с цел лични игри и интереси, и посочи, че Анкара не вярва в смяната на името на престъпната организация ПКК. "Въобразяват си, че ни показват мускули, като сменят името на терористичната организация и играят игрички в Сирия. Както и да се нарича тази организация, в нашите очи тя е терористична. 

То не бяха Сирийски демократични сили, Гранична полиция, Гранична защита, вътрешна сигурност, вие кого мамите? Тази организация е ПКК, това са нейният сирийски клон PYD /Партия на демократичното единство/ и въоръжените й отряди, и новото име няма да ги откаже от тероризма. И в Америка, и в Европейския съюз ПКК фигурира в списъците на терористичните организации", заяви държавният глава пред партийния форум. 

Той подчерта, че Западът е длъжен да се съобразява и да си сътрудничи с Турция в региона, тъй като тя е съюзник. Ердоган призова западните държави да преразгледат политиките си в Сирия и да прекратят сътрудничеството си кюрдските терористи от ПКК, включени в списъците на терористичните структури както в САЩ, така и в Европа. "За сътрудничеството с ПКК прекрасно са информирани на Запад, където правят всичко възможно, за да вкарат в заблуждение Турция и световната общественост. 

Впоследствие на онези, които подкрепят терористите, им се налага да правят противоречиви изявления. Ту говорят за сформиране на някаква армия в северната част на Сирия, ту сами се опровергават", посочи турският лидер. Боец от кюрдските отряди в Сирия, който се е предал на турските военни на границата, е разкрил плана на ПКК, според който местното население ще бъде използвано като жив щит срещу антитерористичната операция, съобщава Анадолската агенция днес. За тази цел в населените места са прокопани тунели, като някои от тях водят пряко в жилищата. Боецът разказал, че се е присъединил към терористите в Африн преди 4 години, а преди две седмици решил да пресече сирийско-турската граница в района на провинция Килис и да се предаде на турските военни. 

Той разкрил, че кюрдските отряди са струпали оръжия и боеприпаси в огромни складове в квартал Махмудие в град Африн, в село Бурч и в град Тал-Рифат. Основната част от отрядите са дислоцирани в Африн, Тал-Рифат, Кастелджиндо, Бафлуни, Басуфани, Тънъп и Кеферджани, зенитна батарея и няколко танкове са установени по възвишението до крайграничното село Булбул, обяснил сирийският дезертьор. Според него местните младежи отказват да постъпят в редиците на въоръжените отряди на ПКК и поради това нови бойци се търсят в други райони на Сирия.



Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Бюджет на Варна 2024 г.
Близки издирват Димитър Малинов
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: