Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Пускат пилотно автоматизираната билетна система във Варна (ВИДЕО)
Автор: Екип Varna24.bg 15:11 / 22.11.2017Коментари (11)13841
© Varna24.bg
Новата автоматизирана билетна система в градския транспорт на Варна ще бъде пусната пилотно утре по линия № 10 от общинската транспортна схема. Тя е част от проекта "Интегриран градски транспорт". Поетапно ще бъдат включени и останалите линии, които обслужват града.

В помощ на гражданите са осигурени екипи, които ще помагат на пътниците при ползване на машините са билети. Консултантите ще носят специални баджове и ще обясняват как става закупуването на билети или карти и валидирането им в автобусите, съобщи ръководителят на проекта Биляна Якова.

Цената на билетите остава 1 лв. За пилотната линия № 10 машините ще предлагат 2 основни типа продукти - стандартните хартиени билет, които са еднократни, и предплатени карти с електронни билети, в които може да бъде заделена определена сума пари. Електронните билети могат да бъдат изразходвани чрез валидиране на картата в специално валидиращо устройство в автобуса.

Картите за пътуване, издадени от "Градски транспорт" ЕАД, остават валидни. Предвиден е междинен период, в който ще важат и двата вида продукти.

Мобилното приложение info iTransport за информация на пътниците в реално време може да бъде изтеглено безплатно.

Въвеждането на карта с електронни билети цели да улесни и да спести неудобства на пътниците, които ползват масовия градски транспорт в града. Ползването на карти е и най-добрият вариант за активно пътуващите пътници, тъй като може да се зарежда многократно с електронни билети. За тези, на които се налага еднократно да използват градския транспорт, остава опцията за хартиен билет.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.




Още по темата: общо новини по темата: 512
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 24.11.2017 г.
0
 
 
Считам,че "великите " новатори,наложили с-мата,сами ще се откажат от нея,поради много причини,една от които е че оставените на произвола автомати,когато се напълнят с пари,са много лесна плячка за крадците!
Aнонимен
на 24.11.2017 г.
0
 
 
При тази система спестеното от уволнените кондуктори,ще бъде МНОГОКРАТНО похарчено за нови апарати,поддръжка и ремонт на сложените,за хора събиращи приходите от тези апарати,за обслужващите специалисти тази електроника,за операторите на системата,за изработка на електронните карти и еднократните билети,за многократно повече контрольори,за увеличение заплатите на ръковадителите/между впрочем считам ,че поддръжката на тази с-ма ще глътне много повече излишни пари,които могат да отидат за увеличението на заплатите на заетите в същинската превозна дейност/,GPS с-мата и пр.още много други неща,които ще изскочат от практиката.Вместо да решаваме истинските проблеми на транспорта,си играем на електроника,която игра не ни е по джоба,а и нямаме условията за нея!Градският транспорт социална дейност ли е или касичка за глоби и средство за присвояване на пари по еврофондовете!
Aнонимен
на 24.11.2017 г.
0
 
 
С ТАЗИ СИСТЕМА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ХОРА ЩЕ СЕДНАТ ПРИНУДИТЕЛНО ЗАД ВОЛАНА НА СТАРИ СОБСТВЕНИ КОЛИ!
Aнонимен
на 24.11.2017 г.
0
 
 
Още преди да е тръгнала се виждат капаните на тази система! 1/Еднократният билет е за 1 час-ако си го купиш по-рано и автобусът закъснее-изгаря 2/Няма да могат да ползват намаление ученици,инвалиди,пенсионери. 3/В студ и виелици или ако бързаш и закъсняваш,как си представяте да чакате на спирката опашки за билет или карта 4/Тъй като масовият случай ще бъде да се качиш бързайки и да искаш от автобуса да си вземеш еднократен билет,вместо да седнеш удобно ще стърчиш до автомата/при което много хора възрастни и инвалиди рискуват да паднат/ и ще чакаш опашка,при което е много възможно такъв тип билети да свършат 5/Ако си купиш карта и не дай боже се разболееш за дълго,сумата остава дарение за автобусната фирма 6/Тази вид система не само че е по-неудобна,но е и антисоциална-няма преференции за инвалиди,ученици,пенсионери ,НА ТР.БОРСА ОТИВАТ ДОСЕГАШНИТЕ КОНДУКТОРИ 7/Знаем как у нас работи електрониката-как мислите ще работи апарат оставен на произвола навън,под сегашните заслони направени само за подигравка на пътниците и за реклама 8/Много неща не са ясни-кои линии ще обхваща системата,какви са тези зони,какво става при повреда на автобус-вероятно билетите на всички пътници изгарят Всичко това се вижда още от сега,а когато заработи с-мата ще лъснат още много кусури,свойствени за нашите условия Освен това когато пътувам ,/а предполагам и всички други/искам максимално бързо да стигна до края,а тази с-ма предполага график на транспортиране ,като по БДЖ.т.е. има-няма задръстване шофьора е принуден да се влачи по разписанието! ДА ВИ Е ЧЕСТИТА НОВАТА СИСТЕМА,ЦЕЛТА НА КОЯТО Е ДА СЕ ПРИСВОЯТ ЕДНИ ЕВРОПАРИ,и ДА СЕ ЗАТОРМОЗИ И ОБЕРЕ ПЪТНИКА.С ТАЗИ СИСТЕМА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРИХОДИ ЩЕ СА ОТ ГЛОБИ!
Aнонимен
на 23.11.2017 г.
0
 
 
познайте пенсионерите как ще се оправят. а как стои въпроса с инвалидните карти, ученическите и пенсионерите които ползват карти с намаление.
0
 
 
Аз пък искам да питам - защо не се направи система, отчитаща изминатото разстояние? За по- ясно - докога и само за една измината спирка ще се плаща пак 1лв?
0
 
 
Къде е кмета, да покараме колело по "велоалеите", някой да е видял кмета на колело или в автобус, да даде пример на подчинените и "съветниците"
0
 
 
Хидромафията разби тротоарите, докато правеше некадърните "велоалеи", а общинската мафия , се прави, че няма проблем, резултата не е важен, стига парите да са откраднати. ОСТАВКА И ЗАТВОР - ОБЩИНА ПОЗОР - С МАФИЯ ОТБОР - СИ ИМАТ ПРОКУРОР!
Aнонимен
на 22.11.2017 г.
0
 
 
Уволняват служители, за да работи вместо тях устройство което може да бъде измамено... При положение в какво състояние са тези машини които бяха сложили съм сигурен че те не функционират правилно. Да не говорим че ако не се обновява софтуера им то някой хора ще им намерят цаката в своя полза ако ме разбирате! Тези пари с които се опитвате да се оСофианчите можеше да се вложат в нещо друго. Примерно климатичните системи на старите автобуси са едни никакви смърди на пот в тях и други течности и газове. Соларис(Шкодите) поднасят през зимния сезон скърцат спирачки... А и да не говорим колко хора ще са в неведение от новите системи особено по възрастните покрай тях и други ще се правят на ударени!
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Газови доставки
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: