Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Продължава проектът "Ветроходна школа Варна"
Автор: Екип Varna24.bg 16:16 / 25.09.2017Коментари (0)2900
©
Още три седмици варненци и гостите на града ще имат уникалната възможност да се обучават в основните принципи на ветроходството. Единственото ограничение пред желаещите да участват е да бъдат на възраст между 15 и 35 години. 10-часовите курсове по ветроходство се провеждат на борда на в/я "Алгол", в извънработно време и са във връзка със спечеления проект на Яхт клуб "Кап. Георги Георгиев - Порт Варна", "Ветроходна школа Варна", финансиран oт Община Варна по Програма Варна - Европейска Младежка Столица 2017, направление "Младите професионалисти", Договор за безвъзмездна помощ №20/31.07.2017г.

Проектът цели да утвърди Варна като дестинация за морски спорт и активна почивка и да създаде повече работни места за млади хора, свързани с ветроходството и ветроходния туризъм. До момента младежи обучиха по проекта други 28 свои връстници, варненци и гости на морската столица, без предишен ветроходен опит, като активно работиха не само по обученията, но и натрупаха ценен опит в работата по рекламирането, предлагането, администрирането и менажирането на предлагания "Курс по ветроходство". Попътен вятър имаше и за част от младежкия екип на проекта: както беше предвидено, шестима младежи успешно преминаха обучение за правоспособност "Водач на кораб до 40БТ". С придобиването на тази квалификация и ангажиментите им във Ветроходната школа, пред младите ветроходци се отварят нови възможности за професионална реализация, свързана с морето и града ни.

Благодарение на усиления труд на екипа от членове, треньори и доброволци на Яхт клуб "Кап. Г. Георгиев - Порт Варна", това лято интересът към ветроходството сред младежката общност във Варна е огромен. Всекидневните занимания в клуба не стихват. Освен "Ветроходна школа Варна", в момента там се реализират и други проекти, насочени изцяло към младежи и студенти: "Плавай с нас", също финансиран от Община Варна по Програма Варна - Европейска Младежка Столица 2017, направление "Иновационен скок". По него в екстремния спортен ветроходен клас "420" се обучават 40 младежи, 16 от които от уязвима среда. "420" са шверботни лодки, маневрени и бързи, с екипаж от 2 души. Целта е, чрез развиване на ветроходни умения и спортен дух, младежите да изградят и чувство за екипност и отговорност и имат възможност да станат част от ветроходната общност в града. С невероятен успех приключи и проектът "Ветроходна академия", финансиран от Министерство на младежта и спорта по Програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10 от Закона за хазарта. В рамките на този проект усилено ветроходно обучение на килови яхти преминаха 96 студенти от всички варненски университети, като проектът завърши с провеждането на първата по рода си у нас междууниверситетска ветроходна регата "Академика". Този проект успешно обвързва имиджът на Варна като студентски младежки град и като морска столица, привлекателна за младежта и с морския спорт и морските бизнеси.




Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Газови доставки
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: