Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Бербатов и Фиго получиха почетния знак на президента Радев
Автор: Екип Varna24.bg 15:40 / 14.06.2017Коментари (0)1380
©
Димитър Бербатов и Луиш Фиго получиха от президента Румен Радев почетния знак на президента на Република България за изключителен принос в световния спорт и за подпомагането на развитието на младите хора в сферата на образованието, спорта и социалните дейности.

Бербатов бе удостоен с такъв почетен знак за приноса му в спорта и за подпомагането на развитието на младите хора на изкуството, науката и културата в България.

"За мен е удоволствие да връча почетния знак на президента на г-н Луиш Фиго и г-н Димитър Бербатов. Това е скромен знак на уважение към две големи имена от света на футбола. На признание към двамата изключителни филантропи и приятели на децата", заяви Румен Радев по време на официалната церемония.

Бербатов и Фиго са организатори на благотворителния мач All Stars 2017, по време на който футболните звезди на Луиш Фиго с All Stars ще играят срещу звездите на Димитър Бербатов с United Stars.

Приходите ще бъдат дарени изцяло в полза на каузите на фондациите на футболните звезди.

"Г-н Луиш Фиго е сред най-обичаните футболисти в Португалия. Носител на Златната топка и оставил следа в Спортинг Лисабон, Барселона и Реал Мадрид. В последните години той оставя следа най-вече с дейността на своята фондация, която подкрепя деца в неравностойно положение и затруднения, а това заслужава уважение", каза още президентът Радев и добави:

"За Димитър Бербатов ще напомня, че той е сред най-познатите и обичани българи по света. Той е не само изявен спортист, но и човек с голяма сърце. Бих добавил: "Няма успех без протегната ръга". Благодаря и на г-н Фиго, и на г-н Бербатов, че подават ръка на много деца. Благодаря на г-н Бербатов и че е едно от лицата на "Българската Коледа" и се надявам, че занапред ще подкрепя тази инициатива."

"Искам да изразя благодарността си за топлото посрещане от г-н Президента. Наистина е чест да бъда във вашата страна. Чувствам се горд да получа тази награда, защото идва не от моята родна страна. От сърце благодаря за признанието с тази чудесна награда. Щастлив съм, защото ще имаме шанс да помогнем на много деца", заяви Луиш Фиго.

Димитър Бербатов пък сподели на церемонията: "Благодаря за честта, която ми се оказва. Това показва, че държавата подкрепя каузата, с която съм се заел и ще подкрепя децата, защото те са бъдещето на страната. Още веднъж благодаря за честта, която поставя и отговорност пред мен."

"Това ме задължава да продължа по съшия път да давам добър пример. Да направим тези деца добри хора и в последствие да помагат на други хора", добави Бербатов.

Още по темата: общо новини по темата: 21
03.07.2017
14.06.2017
29.05.2017
26.05.2017
18.05.2017
15.05.2017
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: