Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Младежки идеи за над 130 хил. лв. ще бъдат реализирани във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:31 / 14.06.2017Коментари (0)2075
© Varna24.bg
Идеи за над 130 хил. лв. ще бъдат реализирани във Варна след края на творческия маратон по линия на трите нови ключови направления на "Варна - Европейска младежка столица". 

За финансиране се бориха общо 15 екипа и 18 идеи, получили както одобрението на публиката посредством online гласуване на страницата на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица", така и на оценителите на идеите, сред които бяха водещи експерти в младежките политики, европейските проекти и иновациите.

Общата сума за проекти по направленията "Млади професионалисти", "Иновативен мозъчен тръст" и "Инно скок" е 400 хил.лв. С част от тях ще бъдат осъществени и следващите иновативни идеи, с които младежки организации от Варна, страната и чужбина могат да кандидатстват за финансиране. 

"Търсим проекти, които не са еднократни събития. Идеи, които ще продължат да се развиват и след края на 2017 г. и ще ангажират младежите във Варна в областта на иновациите и социалното предприемачество", поясни председателят на УС на сдружението Биляна Раева. 

Всички кандидати могат да спечелят финансиране по максимум 2 проекта, включително и по линия на фонд "Култура". Задължително условие е проектите да бъдат реализирани във Варна.

Общо 10 са младежките идеи, които предстои да бъдат реализирани до средата на октомври. Два от тях са на организации извън Варна, а сред останалите има изключително иновативни проекти. 

Асоциация "Медиатор" от Пловдив ще обучи 16 млади хора за сетивно представяне на културното наследство на Варна, докато Фондация "Култура Аними" от София ще срещне на едно място хора със специални нужди от Варна и технически експерти, които да намерят бързо и евтино решение на проблемите им. 

В списъка на одобрените проекти влизат още Сдружение "Няма невъзможни неща", което ще акцентира върху оборудването на места за младежи със соларни панели; Камарата на архитектите, която ще организира поредица от дискусии за подобряване на градската среда във Варна; "Яхтклуб Kап. Г. Георгиев - Порт Варна", които ще обучат във ветроходство 40 младежи, част от тях от уязвими социални групи; "Друбъл България" ЕООД от своя страна ще даде възможност на младежи да се запознаят и евентуално да стартират музикална кариера.

На практически обучения - незалегнали в учебните планове кариерни консултации, както и в областта на 3D високите технологии, залагат от JCI - Международната младежка камара, клон Варна и Фондация"Иноватор".

Сред одобрените идеи е и тази на Асоциацията на студентите медици в България, които за срок от осем дни ще съберат във Варна над 116 студенти по медицина от целия свят. Не на последно място е и "Как да стартираме социално предприятие". Зад него стои екипът на едно от малкото успешни социални предприятия на Балканите - Социалната чайна във Варна. 

До 16 юни вкл. продължават информационните срещи, на които екипът на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица" ще разяснява насоките за кандидатстване с иновативни проекти по посочените три ключови направления.

"Млади професионалисти" (YOUTH PRO), е с акцент развитието на умения и знания, свързани с професиите на бъдещето. Второто направление - "Иновативен мозъчен тръст" (INNO THINK TANK), цели развитието на градски пространства и свързването на младежи иноватори с бизнеса и администрацията. Последното ключово направление - "Инно скок" (INNO JUMP), се фокусира върху насърчаването на дейности на открито. 
 
Повече за насоките и правилникът за кандидатстване мoже да откриете на сайта на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица". Там е и мястото, където може да получите отговори на своите въпроси. 

Проектите могат да бъдат подавани както online, така и offline в офиса нас дружението на бул. "Цар Освободител" №27 в сградата на Младежкия дом. 

Крайният срок изтича в полунощ на 25 юни.



Още по темата: общо новини по темата: 143
26.04.2018 »
15.12.2017 »
17.11.2017 »
08.11.2017 »
03.11.2017 »
11.10.2017 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
49-ото Народно събрание
Парламентарни избори 2024
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
Лято 2024
Кабинетът "Денков - Габриел"
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: