Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (7)
100 атлети от 15 държави се включват в Маратон Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:09 / 05.05.2017Коментари (0)1544
©
100 атлети от 15 държави са заявили участие до момента в класическата дисциплина от 42,195 км на Международния лекоатлетически маратон Варна, който ще се проведе на 7 май.

Над 300 са регистрираните участници за трите дистанции 42.195км, 16.8км, 8.4км, а за градския крос от 2 км, записването ще става преди самото състезание. Това съобщиха на пресконференция днес от организационния екип - Кристиян Димитров, директор на дирекция "Спорт" към Община Варна, Анатоли Илиев и Десислава Календжиева от Асоциация "Спорт в свободното време", и Бончо Бонев, СКЛА "Черно море".

Стартът на Маратон Варна е в 9.30 часа от площад "Независимост". Маршрутът на трасето, който представлява 5 обиколки, с дължина на всяка една от тях - 8,4 км., е следният:

Пл. "Независимост", централна пешеходна зона по бул. "Княз Борис I", покрай храм Свети Николай, по бул. "Сливница" към входа на Морската градина, Слънчевия часовник, покрай "Морско казино", тихата алея, амфитеатъра под Пантеона, комплект "Хоризонт", по алеята на олимпийските спортове, градински център "Мимоза", Делфинариум и финалът е отново на площад "Независимост".

В тази връзка ще бъде ограничен достъпът до някои алеи в Морската градина и част от централната пешеходна зона по бул. "Княз Борис I". Всички затворени пространства ще бъдат ясно обозначени със сигнални ленти, ограничителни конуси, подвижни прегради и охранявани от полицейски екипи и доброволци, съобщиха от дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред".

В същият ден Варна ще се включи и в Международния ден на предизвикателството. Инициативите започват от 9.30 часа на площад "Независимост".

Всеки желаещ трябва в продължение на 15 минути, без прекъсване, да се занимава с физическа дейност в една от следните дисциплини: тенис на маса, акро йога, скачане на въже, въртене на обръч, стрелба с лък, скачане на батут, канго джъмпс, зумба, тае бо, кросово бягане, стрелба във футболна врата - "точен шут". Всеки участник ще получи талон, с който ще участва в томбола с много награди.


Още по темата: общо новини по темата: 3
28.04.2017
19.04.2017
09.03.2017






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: