Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Ремонтът на Аспаруховия мост зависи от изборите напролет
Автор: Екип Varna24.bg 16:10 / 05.01.2017Коментари (4)4392
© Varna24.bg
Дали ремонтът на Аспаруховия мост ще продължи тази пролет зависи както от резултатите от предстоящите предсрочни парламентарни избори, така от действията на служебното правителство. Това заяви кметът Иван Портних в предаването "Зала Пленарна" на Дарик.

Кметът припомни, че Аспаруховият мост е в активите на държавата и тя осигурява средства за ремонта му. Освен това, ако ще има следващ етап от ремонта на съоръжението, той трябва да се направи преди началото на активния туристически сезон.

Част от притесненията на кмета покрай политическата ситуация в страната са свързани и със забавяне на процесите по превръщане на зоната около пристанище Варна-Изток в развлекателна зона.

"В политическата ситуация, в която се намираме, вярвам, че това няма да се отрази негативно на проектите, които общината реализира, включително и поетапния ремонт на Аспаруховия мост. Продължаваме активно да работим. Имаме изключително висока проектна готовност. Не мисля и не вярвам, че процесите в национален мащаб ще се отразят на приоритетите на града ни", коментира варненският кмет.

Един от индикаторите за развитие на града е общинският бюджет. Макрорамката на бюджета за тази година е рекордна за цялата история на града, отбеляза още Иван Портних. По думите му, с изчисляваните в момента преходни остатъци най-вероятно макрорамката ще нарастне още повече. Ако се добавят и 140 милиона лева, за които има осигурено финансиране по проекти през тази година, бюджетът на Варна може да набъбне до над 400 милиона лева, което е революционно за града.

"Средствата, необходими за решаване на абсолютно всичко проблеми на града, са много повече, но това е една много сериозна стъпка в правилната посока и илюстрация, че темпът на развитие на града е много ускорен, в сравнение с предходните години", изтъкна Портних.

В последните месеци се забелязва размразяването на мащабни проекти за жилищно строителство, което е индикатор за повишаване на атрактивността на Варна. Амбициозната програма на някои от нискотарифните авиолинии за Варна също е добра индикация за бизнес средата в града. Това ще осигури и стотици хиляди гости на града не само през активния туристически сезон.

Тази година предстои актуализиране не проекта за пробива на "Левски" и продължаване на булеварда до "Максуда" и езерото. Необходимият ресурс обаче е в размер на десетки милиони левове и надвишава възможностите на общинския бюджет. Затова ще се търсят други варианти за финансиране.

"Ще полагаме системно усилия тази зона да добие един далеч по-приветлив вид", каза кметът по въпроса с разчистването на незаконните постройки в "Максуда".

Готови за внасяне в Общинския съвет са проектите за промени в няколко общински наредби. Те ще дадат възможност на местната власт да разполага с ефективни лостове, с които да принуждава собствениците на рушащи се сгради паметници на културата да полагат грижи за тях.

Пикът на събитията за Европейска младежка столица ще бъдат през лятото, посочи още Иван Портних. "Вярвам, че с общи усилия, ще представим Варна и България пред младите хора на Европа и света като цяло. Вярвам и че тази младежка енергия ще ни даде възможност и много по-интензивно да реализираме допълнителни и важни за града ни проекти", отбеляза кметът.

Част от амбицията на Портних и неговия екип за тази година е осигуряване на повече възможности за спорт и социализация на младите хора. През 2017 г. ще бъде реализиран проектът за изграждане на модерни спортни площадки в училищните дворове, които ще могат да бъдат ползвани свободно и от гражданите.




Още по темата: общо новини по темата: 142
10.05.2021 »
15.04.2021 »
13.04.2021 »
17.02.2021 »
02.02.2021 »
26.01.2021 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В такъв случай,присъдите ви ще зависят от ремонта на Аспаруховия мост !
Aнонимен
на 05.01.2017 г.
0
 
 
Правете си сметката за кого ще гласувате !!!!Защото после ще е късно ,няма да има мост, улици, детски площадки , и др
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Газови доставки
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Реформи в БДЖ
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: