Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Потвърдиха екстрадицията на сириец, издирван в Германия за трафик на бежанци
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 07.11.2016Коментари (0)2866
©
Сирийският гражданин Мохамад Мамо, издирван от властите в Германия за трафик на бежанци ще бъде екстрадиран във федералната република, след като днес състав на Варненския апелативен съд потвърди решението на първата съдебна инстанция (ВОС) за предаването му. Компетентните власти в Германия водят наказателно производство спрямо него за шест престъпления, свързани с трафик на хора.

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че Мамо е в ареста от началото на м. Октомври тази година. Той бе задържан на основание ЕЗА, издадена през август от Главния прокурор на прокуратурата в Хоф, Бавария. Нказателното преследване спрямо него е за «съвместен нелегален трафик на чужденци по търговски съображения в идеална съвкупност» - престъпления от Наказателния кодекс на Република Германия, и на Закона за пребиваването на чужденците.

Мохамад живее в България от 23 години, им статут на постоянно пребиваващ, постоянен адрес и семейство. Именно заради това съдът е изискал и получил гаранции от Германия, че ако бъде осъден на лишаване от свобода или вземане на мярка, изискваща задържане, Мамо ще бъде върнат в България, за да търпи тук наказанието си. 
 
Варненският апелативен съд определи като неоснователни възраженията на адвокатите на Мамо, срещу предаването му на немските власти. Спецификата на деянията, описани в ЕЗА («съвместен нелегален трафик на чужденци») не са основание българският съд да откаже предаване на лицето на молещата държава. Няма спор, че извършването на описаните престъпления е започнало на територията на Република България, но и този съд намира, че става дума за задружна съучастническа дейност на поне две лица, свързана с организирането на трафик на хора. Даже и престъпната дейност да е започнала в страната ни, то тя е продължила и реално се е осъществила на територията на Германия. Единствено там се съдържа информация за това какви престъпления са извършени, кои са авторите и при каква форма на съучастие за всеки един от тях. На практика, в Република България не би могло да се проведе разследване и не би имало законова възможност за реализиране на наказателна репресия по отношение на Мамо, както и на свързаното с него лице. 

Преди получаване на ЕЗА сирийският гражданин не е бил привлечен като обвиняем и не е подсъдим по дело в България. Освен това Мамо не е изтърпял и не търпи наказание в държава, която не е член на Европейския съюз за същите престъпления.

Апелативният съд във Варна потвърди заключението на ВОС, че няма основания за отказ от предаване на сирийския гражданин Мохамад Мамо, който ще бъде екстрадиран в Германия, за да бъде изправен на съд за трафик на бежанци.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: