Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
"Гранична полиция" настръхна срещу родолюбците от ОЗБГ, вижте на какво ги подлагат!
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 28.09.2016Коментари (7)3220
© Varna24.bg
Родолюбци от ОЗБГ са били подложени на репресии от "Гранична полиция" два поредни дни. Във връзка с това от организацията описват случаите и отправят няколко въпроса към Румяна Бъчварова. Ето ги и тях:

Случай 1

На 24.09.2016 г. членове на ОЗБГ отиват на разходка в гората до село Граматиково. Целта е да се разходят, да тренират, да им бъдат показани някои специфични техники от инструктор и ако срещнат мигранти да се обадят на Гранична полиция.

Преди село Граматиково има друго село с КПП, на което момчетата от ОЗБГ са спрени от Охранителна полиция и са проверени обстойно, само заради това, че са облечени с маскировъчни дрехи. По време на проверката идва и джип със служител на Българска армия. Спират и други коли, но тях ги пропускат бързо, защото цялото внимание е насочено към ОЗБГ. Проверката продължава около 30 минути, след което членовете на ОЗБГ са пуснати и си тръгват.

Малко след това има разклон, на който стои Гранична полиция, заедно с румънска гранична полиция, които отново спират ОЗБГ и цялата процедура с проверката се повтаря. Минути след тръгването, на момчетата им прави впечатление, че ги следва цивилна кола Опел Астра с двама мъже вътре, които спазват определена дистанция.

След известно време ОЗБГ спират, за да се уверят дали въпросната кола ще ги подмине. Тя ги подминава, но по-надолу спира и ги изчаква. ОЗБГ продължават да карат и въпросната кола продължава да ги следва, стигат до село Граматиково, оставят колите и навлизат в гориста местност, където има и екопътека.

Момчетата вървят нагоре през природата и виждат как спира джип на армията. Навлизат във вътрешността на гората и в далечината забелязват силуети, които ги следват. Изненадата е всеобща и спират, за да изчакат хората. Оказват се двама служители на Българска армия и един граничен полицай. Интерес предизвикват двата автомата, с които са въоръжени военните. Явно ОЗБГ са изключително опасни ...

Патриотите от ОЗБГ ги питат накъде са тръгнали и държавните служители отговарят, че отиват на разходка и продължават да вървят с ОЗБГ. Метри по-нататък момчетата спират да тренират, да им бъдат показани някои техники от инструктор и да обядват, и тримата непознати са с тях през цялото време. Дори за секунда не ги изпускат от поглед!

След края на разходката, родолюбците от ОЗБГ, решават да се върнат по същия път и са съпроводени от полицая и военните. Казват им, че ако се върнат ще се наложи да разпишат предупредителни протоколи. Но, когато отиват до колите, виждат още двама служители на Гранична полиция. Полицаите им искат документите за самоличност и им казват, че трябва да разпишат предупредителни протоколи.

Момчетата от ОЗБГ отказват да ги разпишат и полицаите си ги разписват сами. ОЗБГ питат кой началник е разпоредил всичките тези процедури, но конкретен отговор на получават. Казва им се, че всички началници от "Гранично полицейско управление" са разпоредили членовете на ОЗБГ да бъдат проверявани и да им бъде давано да разписват предупредителни протоколи. Момчетата се качват по колите и се прибират в Бургас.

Полицаите на КПП-то, от Охранителна полиция, се държат пренебрежително. Останалите полицаи, които срещат по пътя, се държат на положение - както подобава на един пазител на реда. Това са полицаи за пример, за разлика от началниците им, които са им разпоредили натиска срещу ОЗБГ.

Случай 2

На 25.09.2016 г. няколко членове на ОЗБГ решават отново да направят разходка, но този път до село Резово. На връщане от селото се отбиват по черен път, който се намира между Синеморец и Ахтопол. Отбиват се, защото имат съмнения, че оттам може да минават мигранти.

Карат около 2 км навътре, но нищо подозрително не виждат и се връщат. Преди да излязат от пътя са спрени от двама служители на Гранична полиция. Искат им лични карти, за да ги проверят и започва проверка. Полицаите са изключително любезни, легитимират се и казват, че ще отнеме малко време за проверката. Един от членовете на ОЗБГ решава да даде и визитката си.

По време на проверката единият от полицаите остава при ОЗБГ, а другият влиза във фургона, излиза и се отдалечава, говорейки по телефона, после пак влиза и с всяка изминала минута става все по-нервен. Проверката се проточва около половин час и по едно време полицаят тихо казва на едното момче: "Защо ти трябваше да ми дадеш визитката си?"

Става ясно, че е говорил с някой негов началник, който се е притеснил или ядосал, когато е разбрал за ОЗБГ. Полицаят казва и че всички началници са настръхнали, когато ставало дума за ОЗБГ. Повече нищо не споменава по темата, но след малко пристига още един джип с двама гранични полицаи.

Те вадят предупредителни протоколи, но родолюбците отказват да ги разпишат. Започва пак проверка, единият от новите полицаи отива да вземе празни протоколи, връща се, пишат нови протоколи и сами си ги разписват. Всичко това отнема нови 30 минути и пускат момчетата от ОЗБГ да си ходят.

Изводи от случай 1 и 2: ОЗБГ са родолюбци, които помагат на държавата, а не са срещу нея. Въпреки това държавата умишлено се опитва да ги спре, подлагайки ги на натиск. Държавата използва ресурса си не да предотвратява престъпления, а да спре тези, които искат да й помогнат. Идиотизмът има много лица и явно това е едно от тях!

Въпроси към Министър Румяна Бъчварова или който там е разпоредил да има натиск срещу ОЗБГ:

1. Кой и защо е разпоредил да има репресия срещу ОЗБГ?

2. Този натиск срещу ОЗБГ е продиктуван от това, че пречим на нечии престъпни схеми с мигранти или причината е друга?

3. ОЗБГ опасни ли са, за кого са опасни и защо са опасни?

4. Докато държавата хаби ресурс да ни притиска, по същото време е възможно да преминават мигранти, покровителствани от високопоставен държавен служител. Ще направите ли проверка на началниците от всички служби, които ни отделиха "специално" внимание? Но не само на главните началници, а и на тези началници, които са под тях.

5. Държавата хаби ресурс да пречи на тези, които помагат на държавата. Това са пари на българските граждани и в случая се харчат не по предназначение. В случая кой е извършва престъпление?

6. Г-жо Бъчварова, ако вие сте разпоредили да има натиск срещу ОЗБГ, то това означава ли, че сте част от схема с мигранти и се притеснявате да не Ви я прекъснем? Ако Вие не сте дали това разпореждане - въпросът за схемата остава. Въпросът е актуален и за всеки един началник от системата на МВР.

7. Докога ще продължава този натиск срещу ОЗБГ?

8. По границата има разположени няколко вида служби. Въпреки това мигрантите минават и стигат до големи градове, вътрешността на страната и т.н. Това означава, че МВР не си върши качествено работата. А защо не я върши: а) защото му липсва компетенция; б) защото печели пари от каналджийство; в) защото е получило такава заповед отвън; г) друга причина; д) всичко заедно.

9. При положение, че МВР е неспособно да се справи с каналджиите, а вие сте "шеф" на МВР, то какво става с шефове, които не могат да си изпълнят задълженията: а) подават си оставката; б) уволняват ги; в) преназначават ги на апетитен пост; г) пенсионират се и харчат пари, заделени от схеми с мигранти; д) нагли са и си остават на поста.

10. Във връзка с точка 9, Вие кое от изброените неща ще направите?

11. Има ли "чадър" над каналджийството от страна на МВР?

Заключение: ОЗБГ е организация, която има за цел безкористно да помага на държавата в името на благото на народа и Родината. Репресията от страна на шепа хора няма да ни попречи да изпълняваме гражданския и патриотичния си дълг. Няма да спрем да се борим срещу всеки, който застрашава интересите на българския народ. Обединява ни родолюбието и това е нашата сила!




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Тези родолюбци не знам с какъв акъл са тръгнали облечени като военни и с нещо като оръжия, но трябва да бъдат спрени. Никой не ги знае пред кой отговарят и защо са там. Работата на полицията не може да се изпълнява от самозванци. Така с добрите намерения да не се окаже че имат и други... службите са действали правилно в случая!
Нито крачка назад! Зад нас е България.
на 28.09.2016 г.
0
 
 
Бъчварова да си ходи. Нейната свръхнекомпетентност се предава по-надолу сред починените и. Това,че има хиляди мигранти във вътрешността на страната е единствения и най-обективния показател,доколко се справя ведомството и.
-1
 
 
Глупости на таркалета - някои хора отчаяно искат да получат внимание явно... Тези момчета може и да са родолюбци, отишли да ловят емигранти, а може и да са трафиканти - гранична полиция няма как да знае какви са и какви им са намеренията. Цялата история показва единствено едно нещо - че гранична полиция си върши добре работата.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: