Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Рапър с предупреждение за гражданска война заради мигрантите
Автор: Екип Varna24.bg 11:03 / 21.09.2016Коментари (9)2483
©
"Върнете задължителното полицейско присъствие и жандармерията в района на Лъвов мост, ако искате мигрантите да спрат да безчинстват и да не избухне гражданска война", се обърна с призив към държавата рапърът Петър Петков-Ghettoman, цитиран от в. "България Днес".

Повод за коментара на музиканта бе поредният побой, спретнат от нелегалните емигранти в най-невралгичната зона в София, известна като "Малкия Бейрут". Преди два дни негов колега от хип-хоп средите Симеон Петков-SayP бе нападнат от 15 бежанци, преследван и пребит от тях заради забележка да не си хвърлят боклуците по улиците. 20-годишният изпълнител влиза в пререкание с чужденците заради хвърлена на тротоара пластмасова бутилка, като минути след това е погнат от тях. Успява да удари двама от агресорите и побягва.

"Спънах се в една от веригите между колчетата и паднах. За секунди сякаш от нищото изникнаха още десетки бежанци и започнаха да ме ритат по цялото тяло. Нещо обаче ги изплаши и изчезнаха", коментира рапърът.

Според Петър Петков проблемът е, че няма адекватна намеса и достатъчно присъствие на полиция в района. В продължение на 1 месец МВР изпратило край Лъвов мост допълнителни екипи на жандармерия и общинска полиция, които моментално овладели положението. Били закопчани десетки нелегални емигранти преди и по време на извършване на престъпления. Много от тях се изпокрили, а други дори изчезнали. След акциите обаче униформените били отново изтеглени и всичко се върнало постарому. Жители на квартала задават логичния въпрос защо, след като районът е размирен и е известно на цялата държава какъв контингент се укрива там, ченгетата не са постоянно накрак?

От изявленията на вътрешния министър Румяна Бъчварова става ясно, че на този етап центровете за мигранти няма как да бъдат изнесени извън градовете. "Щом това не може да се случи, решението е изключително просто - 24-часово видеонаблюдение и засилено полицейско присъствие", заявява Ghettoman.

Според запознати със ситуацията основно звено на проблема се явяват и хостелите, които незаконно подслоняват бежанците, за което задължително трябва да бъдат затворени. Въпросните хостели са развъдник на престъпност и печелят от престъпления, каквото е и каналджийството. По непотвърдена информация трафикантите имали договорки със собствениците, като в цената за прекарването на бежанците през граница влизал и престоят им в съмнителните хотели.

Възмутените от бездействието на държавата жители на квартала са твърдо решени, ако това продължава, те да поемат нещата в свои ръце.

"Ние не искаме да изземаме функцията й, а изискваме от нея да си свърши задълженията спрямо нас като граждани. Ако държавата абдикира и каже, че не може да се справи, тогава сме ние наред. Но това неминуемо ще доведе до размирици, ранени, а не това е целта", заключава Петков.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Абе трябва да стане нещо такова за да се вдигне тоя народ малко.
+5
 
 
Вместо да хленчите,може да помислите дали полицейското НЕприсъствие ,не ви дава свобода някой вечер да ометете района и докато дойде полицията,повече от потърпевшите да са се сдобили с условен рефлекс -там вече да не стъпват. С хленч и молби не става...Ама полицията няма да излезне с декларация - Идете и се саморазправяйте!По стадионите може да се биете с репортерки...не може да се оправите с 2 сополиви циганина,по 50 кг напикани!
+7
 
 
Социалният взрив е назрял. Тези "мигранти" са без капка понятие какво може да им се случи.
+4
 
 
Нека децата на всички политици,полицай,прокурори, и тези който взимат решения вместо народа, нека тяхните деца да бъдат бити и унижавани от тези "хора" който приемаме едва ли не с почести, даваме им храна, покрив над главите, а какво получаваме ние ? простия народ кучетата го яли.. когато народа е прост, държавата е слаба за съжеление, и да народе помни да се наричаш Българин означава че са печелени войни и хора са дали най-милото си за да можем днес ние да сме тук. Подкрепям момчетата, нека полицията си свърши работата поне веднъж.
+9
 
 
там където има накуп мюсюлмани винаги има размирици и проблеми... трябва наистина да стане война защото полицията в българистан пази само политиците...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
Дете почина в училищен двор в Казанлък
Президентски избори в Русия
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: