Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
"168 часа": Крият истината за златната Цвети
Автор: Екип Varna24.bg 17:15 / 17.06.2016Коментари (6)1780
©
Личен проблем, съчетан с тотално изтощение и непосилен стрес са най-вероятните причини за трагедията с гимнастичката Цветелина Стоянова.

Преди дни 21-годишната националка падна от шестия етаж на блока, в който живее баба й. Ударът от над 15 метра донякъде е омекотен от храст, след което от меката неокосена трева. Полицията вече разпитва роднините и близките й.

Гимнастички, пожелали анонимност, споделиха пред "168 часа", че причините трябва да се търсят в отбора. Според тях за тези проблеми никой не иска да говори официално.

"Това е поредното съсипано момиче", казват те. 

Във Фейсбук пращат информации, че още през април Цветелина е говорела за самоубийство. "168 часа" опита да се свърже с най-добрата й приятелка в националния отбор - Цветелина Найденова, но тя отказа коментар.

Гимнастички споделят, че атмосферата от месеци е ужасна и че националките броят дните до олимпиадата в Рио, за да прекратят състезателните си кариери. Причината е, че момичетата не издържали на непосилния стрес.

Версията на треньорката Илияна Раева е, че още преди месец и половина Цветелина дала сигнал, че не иска да тренира повече. 

"Никога не е имала причина за това", казва Раева в изявление, публикувано на сайта на Федерацията.

Според нея Цветелина отказала да замине както за Израел, така и за Испания за Световната купа. Момичето й казало, че има болки в корема, от които не може да спи. Направени са й изследвания и се оказва напълно здрава, казва Раева.

За съжаление изследванията нямат нищо общо с психическото състояние на човек, който може да има болки в корема и от непосилен стрес.

Психоложката Татяна Янчева е с отбора в Израел. На молбата на "168 часа" за разговор, изпратена чрез SMS, тя отговори с мълчание.

В изявление, публикувано на сайта на Федерацията, тя и докторът на отбора Милен Димов споделят, че през последния месец Цвети не се е чувствала добре.

"Имаше различни физически оплаквания и беше консултирана с различни специалисти. Естествено, това се отрази на цялостното й състояние. Чувстваше се много изтощена и искаше да се откаже.

Опитахме по всякакъв начин да я подкрепим, да я мотивираме да продължи и да завърши успешно кариерата си, да изпита удовлетворение от труда си.

И момичетата, и целият треньорски щаб направихме всичко, което беше по силите ни, за да продължи. Тя категорично отказа. Консултирахме я и с клиничен психолог", казват Янева и Димов. 

Версията им е, че в крайна сметка всички се съобразили с желанието на момичето.

"В подобни моменти, когато треньори и психолози забележат такива сериозни промени в поведението, е трябвало да направят незабавна консултация с психиатър, не с психолог", каза пред "168 часа" психиатърът д-р Анета Аничкина. 

Според нея грешката е, че е изпуснат моментът, в който е трябвало да се реагира

Всъщност това наистина е абсурд. Едно момиче, което всеки ден тренира часове наред, бори се като лъв на всяко състезание за медали, в един момент няколко месеца преди края на кариерата си казва - "Бях дотук".

Точно преди европейско първенство и олимпиада, които са повратни моменти за всеки спортист.


Още по темата: общо новини по темата: 58
01.05.2023
03.09.2022
04.05.2022
06.10.2020
24.05.2019
01.09.2018
предишна страница [ 1/10 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Доста спорно е това въобще дали е спорт това "художествена гимнастика" както и още няколко от този род. По-лошото е друго. В тези така наречени спортове почваш едва ли не от проходилката, а на 25 си "баба". За хранителни режими и други лишения не говоря. Дано момичето се оправи и да се маха по-далеч от зали, съдийки и тренЕрки
0
 
 
Слабата психика не е съвместима с професионалния спорт. Ако не носиш на стрес, напрежение и физическо изтощение - какво правиш в професионалните редици? Каквато и да е истината, едно ми е ясно - тя се крие. При това умело. Но пък каквото и да ти се е случва в момента не смятам, че посягането на живота ще реши проблемите. Ако има късмета на Очите, почти сигурно ще остане инвалид. И много ще иска да върне времето назад, но как?!
0
 
 
Официалната история никога не е вярна. Тя затова е официална
+1
 
 
Стига ровихте в раната.Оставете детето на мира да се съвземе.
+1
 
 
Не разбирам,как един спортист който живее и диша със спорта казва бях до тук.Истината е друга и си мисля,че сама Цвети, ще каже кое.Лично аз си мисля,че ще преодолее тази трудност и отново,ще е шампиона на цяла България.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: