Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Георги Китанов с отличен мач срещу Франция
Автор: Екип Varna24.bg 10:38 / 21.05.2016Коментари (0)3063
© БФС
Младежкият национален отбор на България до 21 г. отстъпи с 0:1 на домакините и миналогодишни шампиони от Франция в първата си среща от престижния международен турнир "Тулон".

Отличен мач за нашите направи вратарят на Черно море Георги Китанов

През първото полувреме националите стояха по-добре на терена от своите съперници и създадоха няколко добри положения. В 16-та минута Александър Георгиев напредна отляво и стреля силно, но стражът Камара изби с крак в ъглов удар.

В 33-та минута домакините трябваше да останат с 10 души. Бранителят Диакаби повали откъсващия се сам срещу вратаря Минчев, но реферът Луис Улисес му показа само жълт картон. От последвалия свободен удар, Георгиев стреля над вратата.

Малко по-късно националите отново организираха бърза атака, Вутов проби отляво и центрира в наказателното поле, но Камара изпревари Минчев и улови топката.

В края на полувремето и Китанов трябваше да демонстрира уменията си, след като спаси последователно ударите на Бамба и Килич.

Домакините започнаха по-агресивно през втората част, като Китанов трябваше да се намесва след шут на Д`Арпино. Няколко минути по-късно Бамба проби отдясно и центрира към Гераси, който стреля от движение, но извън вратата. В 71-та минута възпитаниците на Патрик Гонфалон откриха резултата. Перейра Де Са проби отляво и подаде към непокрития Гераси, който реализира третото си попадение от началото на турнира.

Четири минути след това резервата Десподов можеше да възстанови статуквото, след като преодоля бранител и стреля, но неточно. Минута по-късно и Юлиян Ненов пробва късмета си с удар от разстояние, но не намери очертанията на вратата.

В добавеното време на срещата, стражът Камара можеше да си отбележи нелеп автогол, след като изпусна топката, но успя да я улови пред голлинията.

"В края на мача казах на моите играчи, че не можеш да изпускаш толкова възможности срещу силни отбори като този на Франция. Въпреки загубата, не съм разочарован от резултата, особено когато играта ни се приближава до това, което правим на тренировка. За съжаление не можем да разчитаме на всичките си футболисти, защото шампионатът в България продължава и много от отборите не пуснаха своите играчи", заяви селекционерът Антони Здравков.

В другата среща от групата Чехия победи Мексико с 2:1.

Франция и Чехия са лидери в класиране с по 6 точки след 2 срещи. България и Мали са на трета и четвърта позиция с 0 точки, но и с мач по-малко. Мексико е на последното място също с 0 точки след две срещи.

Следващият мач на България е срещу Чехия, в неделя от 18:30 часа.

България - Франция 0:1 (0:0)

Голмайстори: 0:1 Гераси (71)

Жълти картони: Диакаби, Д`Арпино (Франция); Вутов, Радев (България)

България: 1. Георги Китанов, 4. Радослав Терзиев, 5. Пламен Гълъбов, 2. Георги Радев, 21. Лазар Марин, 8. Милен Гамаков - капитан (Десподов,73`), 15. Кристиян Малинов, 14. Александър Георгиев (Юлиян Ненов, 73`), 20. Божидар Краев (Борислав Цонев, 54`), 10. Антонио Вутов (Димитър Велковски, 66`), 9. Георги Минчев

Селекционер: Антони Здравков

Франция: Камара, Конфис, Диакаби, Батубинсика, Кулибали, Килич - капитан (Фулжини, 72`), Салес Ламонж (Пйерера, 52`), Д`Арпино (Конате, 52`), Бамба, Гураси, Робине (Мусе, 68`)

Селекционер: Патрик Гонфалон


Още по темата: общо новини по темата: 363
19.09.2022
11.10.2021
09.10.2021
07.10.2021
06.10.2021
04.10.2021
предишна страница [ 1/61 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: