Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Изпълкомът с три варианта и решение по казуса "Литекс“
Автор: Екип Varna24.bg 08:22 / 14.01.2016Коментари (1)1535
© Varna24.bg
Ден след ден, седмица след седмица казусът с изваждането на Литекс от "А" група остава неразрешен. Измина точно месец, откакто ловчанлии напуснаха демонстративно терена в дербито с Левски и след това бяха изхвърлени от елита след заседанието на Дисциплинарната комисия.

Последва потвърждаване от Апелативната комисия, след което обаче наказанието не влезе в сила.

В последната седмица в публичното пространство бяха лансирани различни варианти за решение на Изпълкома по въпросния казус. Темата е най-коментираната във футбола в момента. Обсъждани бяха куп варианти за това какво може и какво не може да реши Изпълкомът.

По устав единственото, което може да направи, е да потвърди решението на Дисциплинарната и Апелативната комисия за.изваждане на ловешкия клуб от "А" група. Оказва се обаче, че има поне още два законови изхода. Това разкриха двама от най-известните и подготвени юристи в България. Те пожелаха да запазят анонимност, но разясниха надълго и нашироко казуса пред "7 дни спорт".

Първият е Изпълкомът да реши, че има правно разминаване в наредбата и устава, и да осигури правото на Литекс да обжалва санкцията пред Арбитражния съд на ФИФА (КАС).

Именно това е записано в Устава на ФИФА и по-специално в член 17. Арбитражното споразумение означава, че двете страни са съгласни с факта, че решението е неправилно взето. На практика така БФС признава, че има разминаване между правилник и наредба и че решението е оборимо от КАС.

В този случай се иска бърза процедура по свикване на заседание на съда в Лозана и там се взима окончателното решение. То не подлежи на ново обжалване, а е окончателно. Това означава, че ако КАС реши, че Литекс правилно е наказан, то клубът отива безапелационно в по-долната група - в случая в "Б". А ако реши, че клубът неправилно е изваден на основа доказателствата, които ще получат от България, тогава Литекс може да бъде върнат да доиграе сезона в елита. Разбира се, това е само работна хипотеза.

Другата възможност, казусът да има законово развитие извън Изпълкома, е той да свика извънреден конгрес или както е записано по устав - общо събрание, което обаче да бъде отчетно, а не изборно. Тогава то може да вземе окончателното решение за изваждането или оставянето на Литекс. Този вариант минава през бързо заседание на изпълнителното бюро, за да може да бъде обнародвано свикването, и след месец да бъде свикано събранието.

Още по темата: общо новини по темата: 109
11.03.2016
08.03.2016
07.03.2016
03.03.2016
01.03.2016
23.02.2016
предишна страница [ 1/19 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Изсраха си едно голямо лай.. от БФС и сега се питат , кой им сра в гащите.
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: