Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Матиас Курьор: В Мартиника обичаме футбола и жените
Автор: Екип Varna24.bg 10:04 / 01.12.2015Коментари (0)1745
© Varna24.bg
Матиас Курьор е футболистът на "Черно море", който прави най-сериозно впечатление от началото на сезона. Офанзивният халф е и водещ реализатор за варненци, като има 7 гола в "А" група и 1 в Лига Европа. След двубоя с "Локомотив" (Пд), Курьор даде специално интервю за "7 дни спорт".

- Матиас, как видя двубоя с "Локомотив" (Пловдив)?
- Мисля, че играхме здраво и добре се съчетавахме. Бяхме много стабилни като отбор. Играхме компактно и това ни помогна, защото след двете загуби на собствен терен бяхме в труден момент. "Локомотив" (Пловдив) е директен конкурент и затова победата беше много важна.

- Защо се получи инцидентът между теб и Педро Еуженио при прибирането в съблекалнята на Лаута?
- Това не е инцидент. Това е нещо нормално и се случва често - в съблекалнята, семейството ми, с баща ми, с братята ми. Нормално е понякога двама души да не се разбират, още повече във футбола, когато има и много емоции. В случая беше Педро, но той ми е много добър приятел. С него се забавлявам много, това беше просто момент след мача. Говорихме и се разбрахме и в момента нямаме никакви проблеми. Понякога се случва, защото след мач кипиш от емоции.

- Вече доста време си в България, знаеше ли нещо, преди да дойдеш?
- Бях чувал за "Левски", защото бяха елиминирали "Оксер". Гледал съм, помня, и срещу "Марсилия", но тогава не ги познавах все още. Знаех и ЦСКА, това е световноизвестен отбор, свързват го със Стоичков. Последната година, преди да дойда в България, наблюдавах също и "Лудогорец". Видях, че спечелиха много купи. Приятел съм с Керкар, който играе в "Берое", Анисе и от тях съм чувал за България.

- С "Черно море" вече спечели два трофея, кой ти беше по-ценен?
- Не мога да определя кой е по-ценен или по-сладък. Без съмнение най-хубавото нещо, което ми се случи, беше голът срещу "Левски". Никога не съм мислил, че това може да ми се случи, още живея с този момент. Гордея се, че с мен "Черно море" спечели първата си купа. Благодарен съм на Господ, на семейството ми, на феновете, на отбора, на треньора, на масажиста, на физиотерапевта... на всички хора около отбора и на Варна.

- Трудно ли се адаптира?
- Да, беше много трудно, защото много работи са различни. Но имах шанс да се срещна с Бакари, който говори испански, с Виктор (б.р., масажиста), който говори френски и много ми помогна. След пристигането на треньора Никола Спасов стана още по-лесно, тъй като и той говори португалски, а разбира испански и с него комуникираме много лесно. Той ми даде шанс и когато всичко се получава на стадиона, тогава всичко се получава и в живота.

- Играл си във френското, испанското и българското първенство. Кой футболен стил най-много ти допада?
- Тук има много единоборства, във Франция се играе повече тактически, а в Испания се залага изцяло на техниката. Тук, в България, има много качество в играта, влагат се много усилия и има много свободно пространство на терена. В началото на мача нямаш много свободно пространство, но с напредването на играта се освобождава. Пространствата са голямата разлика.

- Какви са хората в Мартиника, където си роден?
- Те са като мен, обичат да се шегуват. Обичат да са щастливи, да се радват на живота. Обичат много да хапват, обичат много и жените. Не мислят за бъдещето, а живеят за момента, защото знаят, че животът е труден.

- Имате доста известни спортисти. Кой е най-популярният спорт там?
- Най-известният е футболът, а след него е йол (б.р., състезания с лодки).

- А защо се насочи към футбола първоначално?
- Защото това исках да правя и това мога да правя. Баща ми, чичо ми, цялото ми семейство са играли футбол. Това е нашият живот. Аз получих шанс да бъда професионалист, а не като останалите от семейството ми, които не са били, затова съм благодарен на Бог.

- Говореше се за интерес от страна на "Левски" към теб. Имаш ли и други оферти?
- Не искам да говоря за това в момента. Искам изцяло да се фокусирам върху "Черно море", защото в момента това е най-важното нещо. Феновете във Варна ме обичат, треньорите ме харесват. Не мога да забравя това, което са направили за мен. Не мога да говоря и да мисля за бъдещето, защото хората тук ми помогнаха много, така че мисля единствено за настоящето. Надявам се, че никой няма да се ядосва заради това, че не знае нищо за мен и бъдещето ми.

- Бил си в академия "Льо Авър" заедно с Карим Бензема, какви са впечатленията ти от него?
- Играл съм с него. Бях в академията с Ласана Диара, Стив Манданда, Кифуети, който е в "Ботев", и с още много други футболисти. Смятам, че моята академия , академия "Льо Авър", е най-добрата във Франция. Не познавам лично Бензема, а съм играл срещу него.

- Кой е най-близкият ти съотборник?
- Мехди Бурабия е най-добрият ми приятел и ми дава много асистенции за головете (смее се). Емо Луканов също (б.р., помощник-треньор на "Черно море"), но загрявките са много дълги (смее се) и Кулибали.

- Харесва ли ти Варна?
- Влюбен съм във Варна! Надявам се да остана дълго време тук.


Още по темата: общо новини по темата: 7
03.12.2015
02.12.2015
01.12.2015
01.12.2015
01.12.2015
30.11.2015
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: