Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ердоган: Не знаехме, че сваленият самолет е руски
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 25.11.2015Коментари (28)2871
©
Турските власти са разбрали, че сваленият на сирийската граница самолет е руски едва след инцидента. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на международния ислямски икономически форум в Истанбул, предаде РИА Новости.

"Фактът, че самолетът принадлежи на Русия, стана известен едва впоследствие, когато руските власти заявиха това", посова президентът.

Ердоган е добавил, че два военни самолета са влезли във въздушното пространство на Турция. Единият го е напуснал, а другият е бил свален.

"Турция винаги е искала мир, диалог, дипломатическо разрешаване на проблемите и въпреки всичко ще продължим по този път. Никой обаче не може да очаква от нас да пренебрегнем нарушаването на турското пространство, на границите и суверенитета ни. Не искаме ескалация на инцидента, само защитаваме своята сигурност и правата на нашите братя туркмени", заяви още турският държавен глава.

Той отново посочи, че Турция смята, че самолетът е бил свален в турското въздушно пространство, но се е разбил на сирийска територия.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 26.11.2015 г.
0
 
 
Чопър турска подлого искам един път завинаги да замълчиш :Сирийските сили за противовъздушна отбрана на 22 юни 2012 г.са свалили изтребител-бомбардировач F-4 турските ВВС над Средиземно море, югоизточно от провинция Хатай, която граничи Сирия. И двамата пилоти на изтребител са били спасени, те бяха извадени от водите на Средиземно море. "Дори ако нашите самолети са нарушили сирийското въздушно пространство, това не е причина да ги свалят. Сирия не може да оправдае действията си, "- каза по телевизионния канал NTV турски дипломат Онур Оймен. Също така, от турска страна се заяви, че въздушните границите са доста условни боен самолет, заради високите скорости, преминаването на границата е много трудно да се контролира. Представителят на Турция заяви, че в ситуации като сегашната, е нарушилия въздушното пространство самолет трябва да бъде предупреден за предстоящата атака . Държавният секретар на САЩ Хилъри Клинтън заяви, че САЩ са напълно на страната на Турция в ситуация с унищожаването на F-4 който е бил свален над териториалните води на Сирия. "Сирийският военните са свалили турски самолет без предупреждение. САЩ осъжда това нагло и неприемливо действие най решително. Това е още едно отражение на престъпното безразличие от страна на сирийските власти към международните норми, човешкия живот, мира и сигурността. Съединените щати отново потвърждават силната си подкрепа за турското правителство и своята солидарност с турския народ относно този инцидент, "- каза още Хилъри Клинтън. Сирийските власти официално се извиниха на Анкара за действията на своите военни които свалиха на 22 юни изтребителя F-4 на турските ВВС. Както е казал пред вестник Hurriyet турският премиер Реджеп Тайп Ердоган.
0
 
 
Getev ,Филибето ,ico_tom, a4o_ba4o, Майна, santos, златко 2000, ves0o0o0, Мунчо2, Lauta_West . Toва са дежурните мурзилки на сайта.Организирано,по едно и също време слагат минуси и си мислят,че побеждават.Също като тези дето им плащат от Руското посолство..Мислят си ,че водят война но им бутат самолетите,къде военни къде цивилни..А те милите после реагират само на думички! На по горе описаните олигофрени и ембицили им препоръчвам да си сложат по един минус отзад :)
+1
 
 
Я веднага два заряда по Истамбул и Анкара и всички ще се кротнат.Ако да ми е под ръка копчето вече да летят. КАЗАХ !!!
+1
 
 
Чопърчо , по -прост си и от Иво Инджев ! Що не се вземете двамката , педеруго продажна ?!!...
-10
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
Aнонимен
на 25.11.2015 г.
+5
 
 
Той, не знае и още нещо - какво го чака! Неговите собствени сатрапи ще го разкъсат , да не говорим за кюрдите, които вече може активно и реално да се подкрепят за независима държава
+12
 
 
За единия евтин петрол .. сина ти изгони всичките руснаци от курортите ви .. ама мерси де,май ние ще облажим ...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: