Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
САЩ пращат спецчасти в Сирия за първи път
Автор: Екип Varna24.bg 09:58 / 31.10.2015Коментари (12)2854
©
САЩ ще разположат войници в Сирия за първи път, като задачата им ще бъде да съветват и да подпомагат бунтовническите сили, биещи се с "Ислямска държава", съобщава "Асошиейтед прес".

Белият дом се очаква да обяви по-късно, че САЩ ще разположат малък брой спецчасти в контролираната от кюрдите територия в Северна Сирия.

Държавен американски служител е уточнил, че "по-малко от 50" души от американските спецчасти ще бъдат изпратени и разположени в Сирия.

Американските войници ще подпомагат местните кюрдски и арабски сили, сражаващи се с "Ислямска държава", с логистика и планират да подкрепят усилията им.

Разполагането на американските спецчасти е най-значимото разрастване на американската военна кампания срещу "Ислямска държава" към днешна дата.

Междувременно президентът на САЩ Барак Обама е разпоредил да бъдат изпратени допълнителни бойни самолети Ф-16 и А-10 в базата Инджирлик в Турция, съобщи правителствен източник.




Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Sargon III Ти,минавания от всякъде,мУнчо 2 и още 1 или двама кретеноидни русофили сте във всяка статия където има нещо За Русия и против Америка. С тази педераска подръжка дето си я имате да цъкате минуси и плюсове,нищо няма да постигнете.Задавайте си въпроси,не лъжете убедително.Повечето от вас не знаят какво има в Сирия и научиха за конфликта когато Путков реши да бомби...4 години СПА и си клати топките,когато Асад се ОСРА тотално,реши да му помага,защото 4 години схемата беше...ОСТАНИ НА ВЛАСТ,загуби си териториите,да може после АЗ ДА ИМАМ АГРУМЕНТ да ти помагам! А 4 години седеше безучастно и не му помогна....Путин е такъв мръсник и боклук,че Обама е като Тошко Африкански,пред този перхидролен восъчен тарикат. 5000 души негови ПОДАНИЦИ се бият в ИД...Обясни ми Sargon III,защо е допуснал 5000 души руски граждани да се бият за ИД и защо всички клипове на ИД са с руско оръжие. Обясни си защо Асад е на власт "законно" след като конфликта започна заради това че 7 години не направи свободни избори.С какво е избран законно Башар Асад. Той цар ли е или наследява президентския пост.Отговорете бе русофилски задници,защо сте толкова прости и лъжливи?
-4
 
 
айдеее целувачите на путин напълниха гащите :) ...... защо :) защото някъде си нещо станало :) хахаха
+1
 
 
Американците ще направят огромна грешка с подобно действие. Те и без това абсолютно незаконно бомбардират в Сирия - без резолюция на ООН или желание от страна на законно избрания и признат президент Асад. Ма, какво да ги правиш тези идиоти, които сами си копаят гроба. Лошото е, че много невинни ще пострадат, докато стане готов.
Aнонимен
на 31.10.2015 г.
-3
 
 
Всичко дето съм ти го писал до сега за Сирия и ролята на Асад и Путин,вземи да го прочетеш за да си почешеш лаизма.И спри да четеш проруски сайтчета и форуми в които ви дават насока,но ви объркват логиката.Самия термин америкоси,го използват русофилистици ,като теб,нищо нелогично няма...те подкрепят Кюрдите в Сирия и Ирак,защото са против не само срещу ИД а и срещу Асад.В битката при Кобане,турците гледаха безучастно и не помогнаха от другата страна..Американците го направиха.А за Турция е ясно..силни кюрди отатъка и силна автономия в Ирак (Сюлеймания),дава шанс на кюрдите в Турция да вдигат глави и затова Турция си гледа своите интереси срещу ПКК,но не може да не се държи НАТО-вски в Инджирлик.Пълен миш маш ти е защото ти нямаш систематизирана и пълна информация,пълниш си главата с глупости и с "хапки" от тук от там и понеже не ти е работа и нямаш капацитет си като цветарка в тази област на политиката ;) И ако прочетеш по добре ,американците едва ли ще ги пязят,просто им трябва спецчасти за разузнаване,координация и логистика...Пешмергите сами се пазят и се бият с ИД и с асадци!До 2011 сирийските кюрди бяха сред най отявлените противници на Башар а по рано и на баща му Хафез...ама ти от къде да знаеш!
+1
 
 
Това е интересно. Турците унищожават кюрдите, като навлизат в Сирия, а америкосите ще ги пазят? Странно. Вече турската страна е обявила, че са ликвидирали около 2 000 бойци на кюрдите. За така наречената ССА(сирийска свободна армия) засега няма данни за някакво единно командване и дали някой ги представлява. Изобщо пълен миш маш за лаици като мен...
Коментарите са на публикуващите ги. Varna24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Кабинетът "Денков - Габриел"
Бюджет 2024
Олиото стигна цената на зехтина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете почина в училищен двор в Казанлък
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: