Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Германия ще връща афганистанци у дома
Автор: Екип Varna24.bg 17:13 / 28.10.2015Коментари (0)2831
©
Германският вътрешен министър Томас де Мезиер заяви, че голяма част от афганистанските мигранти в страната вероятно ще бъдат върнати у дома, предаде Асошиейтед прес.

Де Мезиер изтъкна, че Германия и други западни страни са дали милиони евро помощ за развитието на Афганистан, а също така са изпратили войници и полицаи, които да обучават афганистанските сили за сигурност, предава БТА. Той отбеляза, че правителството на Афганистан е съгласно с Берлин, че гражданите му трябва да останат на място и да помогнат за възстановяването на страната.

"Афганистан е на второ място сред страните на произход на кандидатите за убежище в Германия, това е неприемливо. Нека младите афганистанци останат в страната си, за да я възстановят", заяви де Мезиер.

От януари до септември германските власти са регистрирали около 577 000 кандидати за убежище, в това число 51 643 афганистанци, на трето място след сирийците и албанците. Де Мезиер не даде нови числа, а единствено посочи, че афганистанците са на второ място.

Германското правителство увери, че ще запази политиката си на отворени врати, но същевременно прие редица мерки за ускоряване на експулсиранията на икономическите мигранти, особено идващите от Балканите, отбелязва АФП.

Това е първият случай, в който германският вътрешен министър представя Афганистан като относително сигурна страна въпреки конфликта с талибаните, с които се борят афганистанската армия и международна коалиция.

Де Мезиер настоя, че в Афганистан има сигурни райони, макар и сигурността да не е обезпечена в цялата страна.
Вътрешният министър също така разкритикува Австрия за това, че стоварва мигранти на германската граница нощно време и без предварително уведомление, предаде Ройтерс.
"Поведението на Австрия в последните дни е некоректно. Установихме, че откарват бежанци до германската граница без предупреждение и след като се стъмни, без никакво планиране. Имаше интензивни контакти и вчера Австрия се съгласи да се върне към организиран процес. Очаквам това да стане незабавно", заяви Де Мезиер.

Това е най-острата публична критика на Германия към Австрия, откакто бежанската криза се задълбочи преди два месеца, отбелязва Ройтерс.

Граничната с Австрия германска провинция Бавария обвини през последните дни Виена, че откарва хиляди души към границата без предупреждение и претоварва граничните власти.
Самата Австрия, през която минават ежедневно хиляди мигранти, смята, че баварските власти ограничават достъпа до Германия, без да се съобразяват с австрийските нужди.
"Трябва да се разбере, че всеки ден 11 000 бежанци преминават от Словения в Австрия. Целта на повечето от тях е Германия. Това поставя Южна Австрия под натиск и се налага тези мигранти да бъдат преразпределени много бързо", изтъкна говорителят на австрийската полиция Давид Фуртнер.



Още по темата: общо новини по темата: 832
24.11.2022 »
02.11.2022 »
18.10.2022 »
11.10.2022 »
26.09.2022 »
20.09.2022 »
предишна страница [ 1/139 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Откриха тяло на мъж в запален автомобил в кв. "Драгалевци"
49-ото Народно събрание
Убиха Мартин Божанов - Нотариуса в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: