Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (7)
Младежите отстъпиха на Дания с 0:1 в Олборг
Автор: Екип Varna24.bg 08:53 / 14.10.2015Коментари (0)673
© UEFA
Младежкият национален отбор на България до 21 г. отстъпи при гостуването си на Дания U21 с 0:1 в среща от Група 5 на квалификациите за Евро 2017.

Двубоят се игра пред 2877 зрители на стадион "Олборг" в град Олборг.

През първата част играта бе равностойна и липсваха чисти положения, като домакините на няколко пъти пробваха изстрели от далечно разстояние, но Зохоре, Хюлсагер и Кристенсен не намериха очертанията на вратата.

Единственият точен удар от тяхна страна бе в 18-та минута на Зохоре, който стреля от фаул, но Китанов спаси.

За България Милен Гамаков пробва да реализира в 12-та минута от далечно разстояние, но не намери целта.

Най-сериозното положение за националите дойде в 35-та минута. Тогава защитникът Фредерик Холст рискува, като върна с глава топката към вратаря, но Александър Василев стигна първи до нея и опита да прехвърли стража, но тя прелетя в аут покрай дясната греда.

Две минути по-късно нападателят Кевин Зохоре проби отляво, пребори се за топката с Радослав Терзиев и пробва шут към близкия ъгъл, който спря от въшната страна на мрежата.

През втората част тимът на Дания задържаше повече топката и се опитваше да наложи натиск, но националите се защитаваха добре.

В 56-та минута Кирил Десподов се появи на терена, като замени Антонио Вутов.

В 62-та минута след двойно подаване между Зoхоре и Андерсен пред наказателното поле, последният пусна пас към Бърстинг. Георги Китанов обаче следеше ситуацията и скъси разстоянието, за да спаси с крак.

Две минути по-късно Андрю Хюлсагер проби по левия фланг и пусна пас в наказателното поле, където Зохоре се размина с топката. Фредерик Бърстинг стигна до нея и подаде към Андерсен, който стреля от 20 метра, но неточно.

В 71-ата минута домакините откриха резултата. След продължително разиграване Хюлсагер овладя топката между четирима наши футболисти и след шут по земя от 16 метра реализира за 1:0.

Минута по-късно Андерсен шутира силно от 11 метра, но за наш късмет топката се отби в лявата греда.

След попадението националите ни организираха две добри атаки, които можеха да доведат до гол и изравняване на резултата.

При първата в 75-та минута Радослав Цонев проби през средата и стреля силно, но Йепе Хойбйер спаси.

Четири минути по-късно Мики Орачев напредна по левия фланг и центрира в наказателното поле, където намери Кристиян Малинов, който стреля с глава, но в аут.

В 81-та минута селекционерът Антони Здравков извърши двойна смяна. Димитър Велковски замени Радослав Цонев, а Никола Колев се появи на мястото на Александър Василев.

До края на срещата националите опитаха да наложат натиск и да изравнят резултата, но не стигна до чисто положение и срещата завърши при 1:0 в полза на Дания.

В другата среща от нашата група, Армения и Люксембург завършиха 1:1.

Въпреки поражението, България остава лидер в група 5 с актив от 9 точки след 5 мача. Вторият Румъния също е с 9 точки, но и с мач по-малко. Уелс е трети със 7 точки в 3 мача. Дания е четвърта с 4 точки в 2 мача. Отборите на Люксембург и Армения са на последните две места с актив от 1 точка след 4 срещи.

СЪСТАВ НА БЪЛГАРИЯ: 1. Георги Китанов, 4. Мики Орачев, 5. Пламен Гълъбов, 6. Христо Попадийн, 10. Георги Минчев, 14. Радослав Терзиев, 15. Кристиян Малинов, 18. Милен Гамаков - к., 19. Александър Василев (83 мин. - Никола Колев), 20. Антонио Вутов (57 мин. - Кирил Десподов), 21. Радослав Цонев (82 мин. - Димитър Велковски)








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: