Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (7)
Стефан Генов: Черно море има големи шансове да не загуби в Разград
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 01.10.2015Коментари (0)1922
© Varna24.bg
Стефан Генов е един от най-подходящите събеседници преди двубои между Лудогорец и Черно море. Специалистът работи в Разград през миналия сезон като помощник на Георги Дер­менджиев, а в треньорската си кариера е водил "моряците". Той даде интервю пред "Тема Спорт" , в което говори за силните и слабите страни на двата отбора, назначението на Едуард Ераносян при шампионите, както и за своето бъдеще.

Г-н Генов, през миналия се­зон работихте като помощ­ник в Лудогорец, а преди то­ва в кариерата си сте води­ли Черно море като старши треньор. Сега предстои мач между двата тима. Кой има по-сериозни аргументи, за да спечели?
- Ще бъде много оспорван мач. фаворити са Лудогорец, но не изключвам да се получи изненада. Черно море се от­бор, който играе открит и атрактивен футбол. Никола Спасов има голяма вариативност около схема и състав. В Лудогорец трябва да обърнат внимание на Матиас Курьор, който е опасен футболист. Аз много го харесвам как играе. Но мисля, че те са силни като колектив, имат тактическа дисциплина. Не в един мач по­казаха и характер, за да спече­лят с 10 души. Вярно е, че ре­зултатите на Черно море не са очакваните, но причините са обективни - напусналите играчи, контузиите. Все пак отборът е на 5 точки от вър­ха. Смятам, че имат големи шансове да не загубят в Разг­рад. Лудогорец обаче прите­жава голям потенциал, а и Ераносян започна да опознава футболистите.

От началото на сезона Лу­догорец изглежда доста по-разклатен. На какво отдава­те лъкатушенето на тима?
-Явно е, че Едуард Ераносян има друга визия за стила на иг­рата на Лудогорец. Може би затова се получават някои проблеми. Въпрос на няколко кръга е да влязат в ритъм. Ос­вен това се смениха доста иг­рачи, а и два треньорски еки­па. При нас с Георги (б.р. - Дерменджиев) нещата си вървяха добре - имаше стил на игра и резултати. Сигурен съм, че не­щата ще се оправят. Има си ред, организация в Разград. Там нищо не става случайноu затова съм убеден, че в един момент всичко ще се нареди.

Как оценявате работата на Едуард Ераносян?
- Познавам отлично Ерано­сян. Убеден съм, че той ще направи нужното, за да може Лудогорец да стане по-убеди­телен. Едуард е много амбици­озен и можещ треньор. Пог­леднете само какво направи в Ангола (б.р. - стана шампион), взе титлата с Локо Пловдив... Просто каквото и да се говори - той е шампионът. Каза, че е чепат характер, но всеки е различен. На едни може да се хареса, на други - не, но в крайна сметка се гледат фактите и резултатите, а те са на негова страна. Вярно е, че стана този фаул с Ерано­сян в Кипър, но забелязахте как реагира той, нали? Заста­на мъжки и не каза лоша дума срещу клуба си, това е човек на място, макар и да има неправда в цялата ситуация. Прави му чест, че постъпи така.

Кой се оказа най-големият удар за Лудогорец от лятна­та селекция?
- Много от тези футболис­ти сме ги гледали още преди година и смятам, че досега до­казаха качествата си. Кешеруе много добро попадение. Още миналия сезон го харесвахме, но едва сега дойде. Другите също са качествени играчи.

Първите три отбора в шампионата са разделени от 1 точка - Литекс, Лудого­рец и Левски... Как ви се стру­ва битката за титлата?
- Левски никога не бива да бъде отписван. Хубаво е и то­ва, което прави Литекс. Изградили са отбор от собстве­ни кадри. Озадачен съм от ло­шото представяне на Берое, които направиха солидна се­лекция. Преди сезона се очак­ваше да се борят за титла­та, но сега са по-назад. Въпре­ки това те продължават да са заплаха, всичко може да се обърне. В битката за първо­то място е и Черно море. Ще бъде трудно на Лудогорец да вземе пета титла. Макар че конкуренцията е доста по-слаба от преди година, то отборът не се намира в оптимална форма и сам може да се спре към първото място.

Има ли развитие около ка­риерата ви?
- Предложения не липсват. Но не искам да бързам, чакам оферта, която си заслужава. Желанието ми е да съм стар­ши треньор, но не изключвам вариант да работя отново като помощник на Георги Дерменджиев. Познавам се с него от години, имам му голя­мо доверие, защото сме из­раснали от деца заедно. От друга страна, ми харесва, че е честен човек с много добра методика.

Заговори се, че сте отка­зали на Пирин (Бл). Така ли е?
- Уважавам клуба, но нямаше как да стане в този момент. Аз нямам голямо его и бих рабо­тил и в А, и в Б, и във В група, стига да има нужните условия. Не искам да ходя някъде на вся­ка цена или заради една, две или три заплати. Не съм такъв. Ще дам пример с прес­тоя ми в Локо София. Тогава нещата бяха толкова зле, че нямаше никакви условия за ра­бота. Взех отбора на 1 точка от последното място, а в един момент бяхме на 7 пунк­та над чертата и полуфиналисти за купата. Можех да из­карам и до края, но не ми ха­ресваше какво се случва в клуба и въпреки че бях на голяма зап­лата, реших да напусна. Така трябва да е, ако държиш на се­бе си. За мен е нужно да се да­ва по-сериозен шанс на българс­ките треньори, а не да се полз­ват като изтривалки. В Пирин тръгнаха малко с голямата кошница преди сезона, макар че са новаци, и сега търсят магьосник, но няма да го наме­рят. И Мауриньо да дойде, ще има трудности в клуба.


Още по темата: общо новини по темата: 11
15.04.2016
06.10.2015
03.10.2015
03.10.2015
02.10.2015
02.10.2015
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: