Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Дани Георгиев: Дори и да имах по-добри оферти, пак бих останал
Автор: Екип Varna24.bg 11:41 / 20.06.2015Коментари (0)1787
©
Халфът Даниел Георгиев е един от най-опитните футболисти на "Тича". С прекъсване от два сезона - 2011/13 в Локо Пловдив, той е при варненци от началото на 2007 година. Има над 200 мача в А група и с безспорния си опит ще е полезен за Никола Спасов при предстоящото участие на моряците в Лига Европа. Ето какво сподели Георгиев в интервю за "Тема Спорт":

Дани, започваш осми сезон в Черно море, какво очакваш от новата кампания?
- Да се представим по-добре от миналата и да сме на по-предно място в класирането. Доколкото чувам, този път няма да има плейофи, а ще са 10 отбора, които ще играят четири пъти помежду си. Това е по-добрият вариант. Видяхте през пролетта колко безсмислена бе втората шестица.

Може ли Черно море да се пребори за трето-четвърто място?
- Не са ни поставили като цел кое място да гоним догодина, но мисля, че с оглед на по-малкото отбори, които се очаква да останат - 10, е съвсем постижимо да сме в челото. Тимът ни има потенциал за това и с малко повече късмет ще успеем.

Какво те накара да останеш в Черно море. Някои играчи отказаха да подновят договорите си и напуснаха?
- Честно казано, и да имах по-добри оферти, пак бих останал в Черно море. Все пак вече седем години съм в този отбор, с малко прекъсване. Във Варна се чувствам като у дома си. Даже си купих жилище (смее се).

Бе част от тима при предишните две участия в евротурнирите през 2008 и 2009 г. Ще успеете ли сега да направите по-сериозен пробив?
- Смятам, че тогава се представяхме много добре. Първия път отпаднахме нещастно от Щутгарт, а след това и от ПСВ Айндховен. Преди това за Интертото срещнахме Сампдория. И в трите случая играхме с отбори, които бе трудно да елиминираме. Процентът да биеш такъв тим е малък, но ние не се плашим. Ето и сега на жребия в понеделник предпочитам да ни се падне Уест Хем. Ако имаме късмет, можем да стигнем и до втори кръг. Ще говорим пак след жребия.

Как виждаш отбора след триумфа за купата и това, че ви напуснаха няколко основни играчи като Коконов, Божилов и Котев?
- Дали ще сме по-силни от миналата година, ще видим, когато започнат мачовете. Да, напуснаха ни ключови футболисти, но пък вече се подсилваме. Взехме двама чужденци, ще привлечем и още един-двама. Надявам се да сме по-добри. За мен като цяло ядрото на отбора се запази и не би трябвало да има някакви сериозни сътресения.

Каква беше ролята на Никола Спасов сезон?
- Огромна. Той бе в основата на успеха. Ако не бяхме започнали шампионата толкова слабо, можеше да се преборим и за място в първата шестица. Лошият старт ни лиши от място в Топ 6. Да, по някое време имахме шансове, но се видя, че разликата е прекалено голяма. А и ние нямахме право на никакви грешки. Сега се надявам на по-добър старт и да гоним челните места.

Локомотив София и ЦСКА почти сигурно няма да са част от А група през новия шампионат. Какво е твоето мнение като играл на "Армията" за всичко това?
- Не е приятно, но законите са за това, за да се спазват. След като двата клуба са стигнали дотук, значи има за какво да са им отнети лицензите. Много важна е политиката, а в ЦСКА и Локомотив София тя явно не е била толкова правилна в последно време. Жалко е, че два такива отбора няма да са в А група, футболът губи от това, но пак казвам, законите трябва да се спазват. Ами какво правим, ако всеки клуб спре да си покрива задълженията. При компромис към ЦСКА и Локомотив София всеки друг ще си каже, ами защо тогава ние да плащаме, а те - не.

Черно море ли смяташ да бъде твоят последен отбор?
- Ще видим. Засега не мисля да спирам с футбола. Мисля да поиграя още някоя година, стига да нямам контузии като тази, която ме извади от строя за по-дълъг период последния път. Ако в Черно море ме искат, бих останал максимално дълго.

Виждаш ли по-сериозен потенциал в Черно море отдолу, от школата?
- Да, в Черно море има много млади таланти, но те трябва да тренират постоянно, да не се задоволяват с нивото, което са достигнали. Това им казвам, фактът, че сега старшата ни възраст е на полуфинал за републиканското, е показателен. Всички трябва да имат Китанов за пример.


Още по темата: общо новини по темата: 91
16.10.2015
13.10.2015
12.10.2015
12.10.2015
18.09.2015
17.09.2015
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: