Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
ДКС е напълно готов да посрещне Световната купа
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 05.05.2015Коментари (0)2382
©
Броени часове преди началото на Световната купа по спортна гимнастика и акробатика, зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта във Варна е напълно готова да приеме участниците в съвместния турнир. Уредите, седящите места, озвучителните системи и видеостените са монтирани и готови за началото на състезанието. 

"Чудото стана. След всички проблеми и стресови ситуации, през които преминахме, вече сме готови да посрещнем това мащабно събитие. Положихме неимоверни усилия и вече сме спокойни, че за утрешното откриване на състезанието ще можем да предоставим максимално добри условия и на състезатели, и на зрители, които да се насладят на красотата на двата спорта", коментира изпълнителният директор на Двореца на културата и спорта Минко Христов. 

Днес, 5 май, се проведе пресконференция преди началото на турнира, чието откриване ще бъде утре, 6 май, от 13:00 часа. На 7 и 8 май ще се проведат квалификациите в различните дисциплини на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, а на 9 май - финалите. Състезанията започват всеки ден от 8 сутринта и продължават до 21 часа. Цените на билетите за първите два дни са по 3 лева, а за финалите в събота по 5. Пропуските може да бъдат закупени на касите на Двореца на културата и спорта, на Летния театър и в мрежата на "Тикетпро".

"Искрени благодарности към екипа на г-н Христов и всички, които бяха съпричастни към ремонта на съоръжението. Всички обединихме усилия и резултатите са очевидни. Вече може да се усмихваме, защото сме готови", добави председателят на Организационния комитет Йордан Йовчев.

Първите представители от 37-те страни, които ще участват на Световната купа и Международния турнир за подрастващи, вече са в България. Акробатите от САЩ и Белгия още вчера изпробваха съоръженията в тренировъчните зали "Младост". Днес във Варна идват и всички български национали, като тяхната тренировка започва в 17 часа. 

"Надяваме се че ще имаме наши представители във финалите на поне два уреда. Александър Батинков и Димитър Димитров имат силни съчетания на земя и ако са безгрешни ще изпълнят поставените цели. Мартин Ангелов също е с добри шансове на прескок", коментира председателят на БФ Гимнастика Красимир Дунев. 

Генералният секретар на БФ Спортна акробатика Николина Христова допълни: "Вярвам, че смесената ни двойка Елена Великова и Алек Жеков могат да влязат във финал, въпреки че те ще имат жестоката конкуренция на всички медалисти от последното световно първенство. През тази година те за пръв път се състезават с мъже и жени, но потенциалът им е огромен и е важно да трупат опит."

Ето и отборите на България, които ще представят страната ни по време на Световната купа:

Гимнастика

мъже: Александър Батинков, Мартин Ангелов, Илия Туджаров, Димитър Димитров и Димитър Бърдарски

жени: Ралица Милева, Албена Златкова, Валентина Рашкова, Симона Якетова, Моника Романова и Никол Дунева.

Акробатика

смесена двойка: Елена Великова и Алек Жеков

четворка мъже: Венелин Първанов, Христо Димитров, Борислав Борисов и Денис Андреев.


Още по темата: общо новини по темата: 30
04.06.2015
03.06.2015
24.05.2015
10.05.2015
07.05.2015
04.05.2015
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: