Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Организационният комитет на Световната купа: Притеснени сме, но вярваме, че ДКС във Варна ще е готов навреме
Автор: Екип Varna24.bg 16:19 / 26.03.2015Коментари (0)1877
©
Днес, в пресклуб "България" в София, Организационният комитет на Световната купа информира журналистите за резултатите от кризисната среща, която се състоя вчера във Варна по повод на поредните възникнали проблеми около завършването на ремонта на зала "Конгресна" в Двореца на културата и спорта.

На срещата присъстваха Йордан Йовчев - председател на Организационния комитет на Световната купа по гимнастика и акробатика, Красимир Дунев - председател на Българска федерация гимнастика, Владимир Колев - председател на Българска федерация по спортна акробатика и Николина Христова - генерален секретар на Българска федерация по спортна акробатика.

Йордан Йовчев каза, че вчерашната среща с кмета на Варна Иван Портних, шефа на Двореца на културата и спорта Минко Христов, представители на фирмата-строител и с хора от надзорната фирма, е продължила 4 часа в търсене на решение за излизане от кризисната ситуация. Обсъден е план, на 1 май обектът да е готов за Световната купа. В момента в залата работят над 300 души в строителни бригади на две смени. Основната причина за удължаване на времето за ремонта на зала "Конгресна" е изключително лошата поддръжка на сградата през изминалите години. Строителите и проектантите непрекъснато откриват нови проблеми, които трябва да се изолират в процеса на планирания ремонт. До момента са направени 8 ревизии на архитектурния проект и непрестанни преработки.

"Работата е на косъм, защото вече сме на минус технологичното време за извършване на всички планирани ремонтни дейности, а в същото време задължително трябва да се изпълнят всички изисквания на Международната федерация по гимнастика за провеждането на този кръг от Световната купа, на който ние сме домакин. Неслучването на това състезание е недопустимо! Щетите, които сме заплашени да понесем за провалена Световна купа, са огромни. Те включват както големи материални санкции и загуби за двете федерации, така и много по-страшните морални поражения и тотално сриване на авторитета на България в международната спортна общност."

Вариант за преместване на състезанията в друга зала не съществува, защото в България само Двореца на културата и спорта разполага с тренировъчна зала, която отговаря на изискванията на Международната федерация по гимнастика за провеждане на състезания от световен ранг.

По програма на 2 май в основната и в тренировъчната зала трябва да започне монтирането на уредите за състезанията, озвучителната техника и всички други системи. Първата планирана тренировка за Световната купа е на 4 май за акробатите и на 5 май за гимнастиците.

Дотогава ремонтът трябва да е приключил в Двореца на културата и спорта, както е гарантирал на вчерашната среща кметът на Варна Иван Портних. Около 10 април Организационния комитет на Световната купа планира последна инспекция на зала "Конгресна" за готовността и според изискванията на Международната федерация по гимнастика.


Още по темата: общо новини по темата: 30
04.06.2015
03.06.2015
24.05.2015
10.05.2015
07.05.2015
05.05.2015
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: