Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (2)
Даниел Димов и Тодор Колев с трудни съперници на европейското
Автор: Екип Varna24.bg 19:52 / 02.06.2008Коментари (0)1130
© Михаил Дечев
Българският национален отбор до 19 години изтегли тежък жребий за европейското първенство в тази възраст, което ще се проведе в Чехия през юли. Момчетата на селекционера Михаил Мадански попаднаха в Група "А" на турнира, където жребият ги събра с отборите на Испания, Германия и Унгария. В състава са и футболистите на Черно море Тодор Колев и Даниел Димов.

Иберийците, които ще защитават своя трофей и дори ще се борят да го спечелят за трета поредна година, заедно с Германия са считани за фаворитите в нашата група. Испанците дори нямат загуба в турнира от сезон 2004/05, когато бяха победени от Франция, а това бе преди 22 мача. България и Унгария са считани за аутсайдери още преди да бъде теглен жребия.

В Група "В" домакините от Чехия се паднаха с Англия, Гърция и Италия.

Европейското първенство в Чехия започва на 14 юли, вторите мачове в групите ще се играят три дни по-късно, а надпреварата в групите финишира на 20 юли. Победителят от Група "А" среща втория от Група "В" в единия полуфинал, а във втория първия от Група "В" играе с втория от Група "А", мачовете са на 23 юли в Пилзен и Млада Болеслав. Финалът е в Яблонец и ще се играе на 26 юли. Третото място в групата дава право на участие на световното първенство в тази възраст.

"Програмата максимум е третото място в групата, въпреки че всички отиват на европейското с тази цел", заяви старши треньорът на тима Михаил Мадански пред Дарик. "Жребий като жребий. Ние едва ли сме се надявали той да е лек, защото тези осем отбора, които се класираха за европейското са най-силните на континента", добави Мадански. "Испания е европейски шампион в тази възраст и играха финал на световно първенство. За мен те са абсолютен фаворит. Отборът на Германия също е традиционно силен, с добри изяви в последните години. Силното представяне на Унгария също не се смята за изненада защото имат много силно поколение до 19 години, като повечето от играчите им се състезават в чужбина", коментира съперниците ни доцентът от НСА.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: