Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (3)
Георги Иванов: Селекцията задължава отбора за по-предно класиране
Автор: Екип Varna24.bg 12:04 / 12.07.2013Коментари (0)1498
© Varna24.bg
През това лято старши треньорът на Черно море Георги Иванов-Гонзо направи една от най-мащабните селекции в клуба в последните 10-ина години. В тима бяха привлечени Кирил Котев, Михаил Венков, Стефан Станчев, Тодор Паланков, Даниел Младенов, Иван Коконов, Бакари, а скоро официално част от отбора ще стане Даниел Георгиев, както и един измежду Стенли Окоро и Цион Цемах.

В интервю за Gong.bg Гонзо говори както за селекцията, така и за целите, които ще гони отборът през новия сезон.

Запитан дали има такъв играч в момента в Черно море, с който винаги да започва титулярния състав на тима, Георги Иванов отговори така: "Винаги има футболисти, които са фоворити за основата на един отбор. За момента няма футболист, от който да съм недоволен. Хубавото е, че има конкуренция. Казал съм им и на футболистите, че на база тяхното представяне в тренировката и мачовете, определям титулярния състав и нямам към никого абсолютно никакви сантименти".

За сериозната селекция: "Тя задължава клуба да бъде на по-предно класиране. Ние сме си поставили цел да сме в първата седмица. Задължава и футболистите, треньора и ръководството да сме на нивото, което се изисква от нас. Да, ние взехме много футболисти, но това не означава, че сме готови като отбор. Освободихме около 11 човека и отбор не се прави толкова лесно. Това само да събереш добри футболисти не значи, че вече имаш отбор. Целта пред мен и помощниците ми е тези футболисти, заедно с тези, които останаха да се адаптират, колкото се може по-бързо към начина на работа, който имаме. Трябва да изградят сплав, синхрон, който да ни помага да изпълним целите си. Много трудно се прави отбор за един месец.

В събота след контролата срещу Калиакра Георги Иванов ще определи кой да предпочете за десен външен халф между нигериеца Стенли Окоро и израелеца Цион Цемах.

"И двамата са добри футболисти, показват качества. Ще преценяваме за тях след мача", отсече Гонзо.

За централния нападател Бакари:"Във футбола гаранции никога няма. На Бакари съм му гледал два мача, в които остави добри впечатления.На фона на всички записи, които имахме и централни нападатели, които са ни предложени, Бакари беше най-добрият избор и по начина, по който играе най-ще допада на нашия стил. Като цяло централният нападател е много сложна позиция. Важно е движението, да умееш да създаваш пространства, да разполагаш с техника, да умееш да задържаш топката, да създаваш ситуация за гол и да вкарваш голове. Адаптацията на централния нападател винаги е сложен процес и от него най-вече зависи, той има качества".

За юношите в мъжкия отбор: "На позицията централен нападател в мъжкия отбор имаме Атанас Петров. Бекир Расим е опция за позицията на Георги Божилов. Слави Сталев има доста сериозна конкуренция в лицето на другите трима стопера. Всеки един футболист със своето представяне се налага в отбора. Дали ще играе, или няма да играе зависи изцяло от него", завърши Гонзо.


Още по темата: общо новини по темата: 77
05.09.2013
27.08.2013
22.07.2013
17.07.2013
16.07.2013
16.07.2013
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Олимпийският шампион дели Григор Димитров от връщане в Топ 10
Карлос Алкарас: Григор ме накара да се чувствам като 13-годишен
Уникален: Григор Димитров размаза Алкарас пред Майк Тайсън и Серхио Бускетс
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: