Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (0)
Юноша на Черно море атакува Трета бундеслига
Автор: Екип Varna24.bg 14:21 / 28.06.2013Коментари (0)1398
©
Юношата на "Черно море" Румен Николов ще играе в германския BAK`07 (Berliner Atletik Klub) през новия сезон. Това разкри самият той пред "Народно дело". Отборът се състезава в четвъртия ешелон на немския футбол.

"Това ниво се състои от пет регионални лиги, като влизането в Трета бундеслига е изключително трудно. Първенците от петте региона се събират в една плейофна група и играят всеки срещу всеки. Само първите три от тях се изкачват в горното ниво, тъй като от Трета бундеслига изпадащите са три. Ръководството иска от нас първото място и влизането по-горе. Това е целта ни през новия сезон", обясни Румен.

BAK`07 играе в Западната част на Берлин. "Базата ни се състои от два тревни терена и един изкуствен, които са тренировъчни, както и стадион за официалните ни срещи", поясни 23-годишният футболист.

През последния сезон BAK`07 е завършил на четвърто място от 16 отбора с равен брой точки с третия и на две зад втория в класирането. Лигата се води полупрофесионална, а Николов е подписал договор за следващите две години.
За последно юношата на "моряците" игра в аматьорската дивизия на Андалусия в Испания, където защитаваше цветовете на "Михас". За този тим бързоногият футболист вкара 13 гола в 11 мача. В България нападателят е ритал за "Черно море" и "Нефтохимик".

"Футболът в Германия и Испания е много различен, пълна противоположност. В Испания се играе техничен футбол, който е доста ефектен и атрактивен. Там обаче са по-слаби тактически и физически, докато в Германия е обратното. Много са силни физически, високи са, много дисциплинарани и добре тактически, но пък слаби технически. Престоят ми в Испания бе доста полезен за мен, макар и за един полусезон. Там лигата бе аматьорска, а тази в Германия се води полупрофесионална, но и на двете места се работи много професионално. Това може би е нормално за тези държави. На мен това ми направи впечатление, тъй като в България в малко отбори се работи така", заяви Румен.

Още по темата: общо новини по темата: 77
05.09.2013
27.08.2013
22.07.2013
17.07.2013
16.07.2013
16.07.2013
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров е в Топ 5 на света по асове през годината
Живомир Добрев, "Комодор" (Варна): България може да влезе в Топ 10 на ватерпола в Европа!
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: