Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Анализи
Варна
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Бизнес
Криминални
Институции
Други
Читателски
Предвиждат допълнителни социални придобивки за работещите в "Градски транспорт"
Автор: Екип Varna24.bg 17:01 / 27.11.2012Коментари (0)3290
© Varna24.bg
За работещите в "Градски транспорт" да има допълнителни социални придобивки, като бъдат запазени сега действащите. Това се предвижда в проекта за нов колективен трудов договор (КТД) между синдикалните организации и ръководството на общинската фирма, предаде Дарик.

Става въпрос за сериозни финансови средства, които дружеството не може да си позволи поради недоброто финансово състояние. Евентуалното неподписване на нов КТД пък може да доведе до сериозни сътресения и социално напрежение, стана ясно на заседание на комисията по транспорт към местния парламент.

Сега действащият колективен трудов изтича на 1 декември. Преговорите за новия са започнали през октомври. В резултат е бил изработен проект, който обаче е бил в нарушение на Кодекса на труда, тъй като не е бил общ проект на всичките 5 синдикални организации. За да се запази мирът и да не се предизвиква напрежение в колектива, през ноември Бордът на директорите и синдикатите са започнали нови преговори. Така се е стигнало до договаряне на условията, сред които и допълнителни социални придобивки за работещите в общинския превозвач.

По силата на сега действащия КТД работещите в "Градски транспорт" получават по 60 лева месечно под формата на ваучери и по 8 лева за храна на ден. Така към основната заплата се добавят 220 лева, обясни изпълнителният директор Веселин Михайлов. Заплатите се изплащат в срок, отбеляза още шефът на общинската фирма.

За подписването на нов колективен трудов договор трябва да се изчака предстоящото през 2013 увеличение на минималния осигурителен праг. Договорът между шефове и синдикати трябва да бъде съобразен и с общинския бюджет за 2013 г. в частта с доплащането за безплатните карти за пътуване, обясни председателят на комисията по транспорт Иван Луков.

За да се запазят сегашните социални придобивки, до подписването на новия КТД ръководството на "Градски транспорт" ще осигурява добавките с подписването на анекс към изтичащия колективен трудов договор. За парафирането на анекса Бордът на директорите бе упълномощен с решение на транспортната комисия.

С друго свое решение съветниците гласуваха за запазване на броя безплатни карти, които Домът за медико-социални грижи в кв. Виница ползва. От 30 на 35 пък да се увеличат безплатните карти, които Дружеството на хемодиализираните "Спасение" ползва, решиха още местните избраници.




Още по темата: общо новини по темата: 513
28.03.2024 »
26.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
12.03.2024 »
11.03.2024 »
предишна страница [ 1/86 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Актуални теми
Парламентарни избори 2024
Стрелба в Москва
Природни стихии
Избори в Турция
Григор Димитров в турнири през 2024 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Варна и региона.
e-mail:
Анкета
Как се справя Община Варна с овладяването на последиците от проливните дъждове?
Много добре
Добре, но можеше и по-добре
Не се справи
Пълна трагедия

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: