Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
България ще гони медали на Евро 2018 по мини футбол
Автор: Екип Varna24.bg 14:54 / 10.08.2018Коментари (0)2437
© БФС
Българският национален отбор по мини футбол за мъже заминава с оптимизъм за Евро 2018, което ще се проведе между 12 и 19 август в Киев, Украйна. На официална пресконференция, проведена в Националната футболна база "Бояна" днес, председателят на Българска асоциация мини футбол Братан Братанов, селекционерът на "лъвовете" Даниел Несторов и един от лидерите в състава ни Алексей Степанов споделиха очакванията си за предстоящата надпревара, в която родните национали ще се опитат да подобрят класирането от миналогодишното издание на континенталните финали.

На първенството в Чехия през 2017 г. България достигна до четвъртфиналите, където отпадна драматично от тима на домакините с 0:1.

"Отборът ни прогресира с бързи темпове. Съвсем наскоро имахме възможност да премерим сили в контролни мачове с 6-кратния европейски шампион Румъния и показахме, че по нищо не им отстъпваме. Това ми дава оптимизъм, че в Украйна ще се представим на ниво. Правим го единствено от благородни подбуди, не преследваме никакви комерсиални цели. Всичко е в името на България и на това все повече хора да се запалят по мини футбола, който е най-широко практикуваният спорт в света. Това би било от полза на обществото ни като цяло. Искам да благодаря за оказаната подкрепа на Българския футболен съюз и лично на президента Борислав Михайлов", сподели Братанов.

На Евро 2018 България ще е в една предварителна група с отборите на Ейре, Босна и Херцеговина, Казахстан и Албания. Първите два тима във всяка група ще продължат на четвъртфинал. Отборите ще се състоят от 5 полеви играчи и един вратар, а мачовете ще се играят на изкуствена настилка. Размерите на терена ще са 25 на 50 метра.

"Ще дадем всичко от себе си, за да се представим достойно. Миналата година загуба с един гол разлика ни спря по пътя към медалите, надявам се сега да стигнем по-далече. Защо да не се поздравим и с купата", каза от своя страна националният селекционер Даниел Несторов.

"Направихме наистина силна подготовка. Заминаваме за турнира в състав от 15 футболисти, които вложиха изключителна енергия и желание да се подготвят максимално добре. Ние сме аматьори, но желанието ни е да зарадваме всички българи. Дано в края на турнира страната ни да се гордее с нас", добави Степанов.

Още по темата: общо новини по темата: 5
13.08.2018
12.08.2018
05.08.2018
22.07.2018
22.07.2018






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: