Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Франция ликува! Петлите попариха надеждите на Белгия и са на финал
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 11.07.2018Коментари (0)1751
©
Франция е първият финалист на световното първенство по футбол в Русия. Петлите надвиха Белгия с минималното 1:0 на стадион "Крестовски“ в Санкт Петербург.

Самюел Юмтити в 51-ата минута вкара с глава единствения гол за "петлите", които мечтаят за втора световна титла след тази през 1998 година, когато бяха домакини на шампионата на планетата. Французите бяха финалисти и през 2006 година в Германия, но тогава загубиха от Италия след дузпи и останаха втори.

В първите минути белгийците владееха повече топката, а французите разчитаха предимно на контраатаки. След четвърт час игра Еден Азар се измъкна зад бранителите на Франция и шутира опасно, но топката премина на сантиметри покрай гредата. Пет минути преди почивката Мбапе намери в коридор Бенжемен Павар, който излезе сам срещу Куртоа, спасил удара от близка дистанция на защитника.

Малко след подновяване на играта Ромелу Лукаку засече с глава центриране на Аксел Витсел и прати топката над вратата, а две минути след това Компани блокира удар на Оливие Жиру в наказателното поле и топката излезе в корнер. След неговото изпълнение в 51-ата минута от Гризман топката стигна до Самюел Юмтити, който изпревари Маруан Фелайни и с глава вкара за 1:0. Четири минути по-късно Мбапе изведе с пета прекрасно Жиру, който в последния момент бе блокиран с шпагат на Муса Дембеле.

Постепенно "петлите“ се прибраха в отбрана, а "червените дяволи“ нямаше какво да губят и с всяка изминала минута се опитваха да засилят натиска пред вратата на Лорис. В 65-ата минута  Маруан Фелайни имаше шанс да изравни с глава, но топката премина на сантиметри покрай гредата. След още десетина минути Кевин де Бройне шутира от границата на наказателното поле над вратата, а в 81-ата минута Аксел Витсел отправи силен удар от далечна дистанция и Лорис отрази с вещина.

Белгийците не стигнаха до попадение в шестте минути добавеното време и в крайна сметка Франция се класира за финала. В неделя петлите ще спорят за титлата с Англия или Хърватия, а загубилият този сблъсък ще играе срещу "червените дяволи" в мача за третото място в събота.

Франция - Белгия 1:0

1:0 Самюел Юмтити (51)

Още по темата: общо новини по темата: 36
16.07.2018
15.07.2018
12.07.2018
11.07.2018
10.07.2018
10.07.2018
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: