Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (7)
Почетен знак "Венец на победителя" за изтъкнати наши спортни величия
Автор: Екип Varna24.bg 10:07 / 06.02.2018Коментари (0)4474
Министерството на младежта и спорта (ММС) и Българският спортен тотализатор (БСТ) организираха за трети път церемонията "Нощта на шампионите", на която наградиха с парични премии на обща стойност 215 000 лева най-добрите спортисти и треньори на България за 2017 г.

Тържественото събитие се проведе в столичната зала "Рейнбоу Плаза" и бе излъчвано директно по БНТ1. Водещи на церемонията бяха златното момиче от ансамбъла по художествена гимнастика, световна шампионка и бронзова олимпийска медалистка Ренета Камберова и популярният шоумен Део.

"Поставяйки в светлината на прожектора най-достойните спортисти и техните треньори за изминалата година освен да засвидетелстваме уважението и благодарността си към тях, ние даваме възможност на стотици хиляди деца и млади хора да намерят своя пример за подражание в живота", каза министърът на младежта и спорта Красен Кралев. Той наблегна на факта, че на настоящата церемония ММС и БСТ дават награди за млади спортисти в три категории - до 14, до 18 и до 23 г.

Наградите на ММС и БСТ бяха разпределени в седем категории за спортистите и техните треньори.

В категория "Млад спортист на България до 14 години" за 2017 г. победител е Александър Джорджев (таекуондо WTF), който стана световен шампион за кадети. Той и неговият треньор Христо Михалчев получиха премии по 5000 лева.

В категория "Млад спортист на България до 18 години" за 2017 г. победител е Антъни Иванов (плуване), осми на 200 м бътерфлай от световното първенство за мъже и бронзов медалист в същата дисциплина от световното първенство за младежи. Той получи премия от 10 000 лева, а личният му треньор Николай Вакареев - премия от 5000 лева.

В категория "Млад спортист на България до 23 години" за 2017 г. победител е Даниел Асенов (бокс), който стана европейски шамппион по бокс за мъже и спечели купа "Странджа". Той получи премия от 10 000 лева, а неговият треньор Димитър Мутафов - премия от 5000 лева.

В категория "Спортист с увреждания на България" за 2017 г. победител е Ружди Ружди (лека атлетика), който стана световен шампион и световен рекордьор на гюле. Неговата премия беше 10 000 лева, а на неговия треньор Радостин Тодоров - 5000 лева.

В категория "Отбор на България" за 2017 г. победител стана националният ансамбъл по художествена гимнастика в състав Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Теодора Александрова и Елена Бинева. Те се класираха три пъти на първо място, пет пъти на второ и веднъж на трето за световната купа и спечелиха сребърен и бронзов медал на световното първенство. Чек за премия в размер на 50 000 лева им беше връчен от Славчо Атанасов, председател на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание.

В категория "Треньор на България" за 2017 г. победител стана Весела Димитрова, треньор на националния ансамбъл по художествена гимнастика. Тя получи премия от 50 000 лева от изпълнителния директор на БСТ Дамян Дамянов.

В категория "Спортист на България" за 2017 г. победители очаквано станаха Григор Димитров (тенис) и неговият треньор Дани Валверду.

На церемонията министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи най-високото държавно отличие в областта на спорта "Венец на победителя" на изтъкнати личности, които са чествали кръгли годишнини през 2017 г. и имат големи заслуги за българския спорт. С тази награда бяха удостоени Христо Бонев, Йордан Лечков, Николай Бухалов, Методи Савов, Иван Лебанов и Петър Киров.

Почетният знак "Венец на победителя" е учреден през 2015 г. по инициатива на министър Кралев. Носители на отличието до този момент са някои от най-известните и обичани български спортисти като Боян Радев, Валентин Йорданов, Стефка Костадинова, Иванка Христова, Христо Марков, Йорданка Благоева, Любо Ганев, Христо Стоичков, Трифон Иванов (посмъртно), Димитър Пенев, проф. д-р Пюзант Касабян и др.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Звезда на Варна подкрепя съотборничките си на Държавното по художествена гимнастика
Англия се измъкна в края срещу Белгия в дъждовен Лондон
Германия се засили преди ЕВРО 2024 с успех и над Нидерландия
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: