Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (1)
Ето кой обърна внимание на развитието на бойните спортове у нас
Автор: Екип Varna24.bg 08:00 / 09.09.2017Коментари (0)2907
©
На всички ни е ясно, че най-много внимание в страната се обръща на отборните спортове - футбол, баскетбол, волейбол. Там има най-много желаещи за изява и там са осигурени най-големите средства за развитие. Не трябва да забравяме обаче, че България има много успехи и в други спортни дисциплини, като вдигането на тежести, борбата, леката атлетика. Специално внимание искаме да обърнем на бойните спортове и борбата. Страната ни е родила редица успешни състезатели и трябва да продължи да го прави, защото имаме нужда от развитие и поддържане на нивото, което сме изградили през годините. Един от малкото големи бизнеси, които подкрепят тези дисциплини, е този на компанията Winbet. Тя насочи сериозно внимание към няколко направления и се старае да подпомогне развитието на младите ни таланти.

Влиянието на компанията в борбата

За разлика от други букмейкъри като българския бранд Efbet, които насочиха вниманието си към отборните спортове, Winbet погледна към развитието на конкретен индивидуален спорт. В тази връзка трябва да отбележим два клуба по борба, които се радват на подкрепата от компанията. За тези партньорства по-рано писаха от сайта на Betenemy, които следят случващото се около родните букмейкъри. Клубовете са СК "Ботев 93" Враца и "Черноморец" Бургас. Талантите на двете школи по борба се радват на много добри условия за тренировки и развитие. Уинбет се стреми да им бъдат осигурени поне базовите нужди за извършване на спортна дейност. Свършеното дотук не е малко, понеже това са едни от най-големите клубове по борба в страната. Те подготвят борци в различни възрастови групи и категории. Целта е да се даде възможност за развитие на много момчета и момичета, които да радват цяла България с представянето си в бъдещи форуми.

Подкрепата за други бойни спортове

Winbet има сериозно влияние и върху един от най-добрите спортни клубове по кикбокс и муай тай в страната. Това е тимът на СК "Победа" от град Враца. Той бе сформиран в средата на 2016 г., когато градът се сдоби и с нова спортна зала. Winbet в момента е основният спонсор за клуба и се включва в редица инициативи. И тук, както при борбата, целта на партньорството е да подпомогне конкретен спортен клуб. По този начин може да се отдели възможно най-голямо внимание на всеки един негов член. С привличането на правилните треньори и използването на работещи техники, всеки един боен клуб може да стигне до големи отличия. Точно това е и целта пред СК "Победа". Уинбет се включва и в организирането на ММА срещи у нас, като последният пример за това бе в началото на месец Август. Тогава се проведе ММА изданието MAXFIGHT 40, за което писаха и в блога на Betfair. Този форум не беше първия, а няма да бъде и последния, в който компанията взима дейно участие.

Може би най-известен сред всички бойни клубове, които се подпомагат от Winbet, е спортен център "Пулев". Залата на братя Пулеви също има за цел да развива младите боксьори на България, като им осигури цялата необходима инфраструктура. Това начинание на Кубрат и Тервел получи доста медийно отражение, което накара и Уинбет да се включи в развитието му. Брандът заслужава големи поздравления за всичко, което прави относно развитието на младите таланти на България.

Другите инициативи на Winbet

У нас е характерно първо да се подпомагат футболните отбори. Така правят повечето букмейкъри, сред които и Bet365, но не трябва да търсим минуси. Важното е инвестициите да вдигат нивото на различните клубове. Уинбет също участва дейно в тази сфера, като работи съвместно с ЦСКА София, Дунав Русе и Ботев Враца. Баскетболната ни федерация също се радва на подкрепата от бранда. От Betenemy припомнят, че българската компания бе сред главните спонсори на престижния тенис турнир от ATP сериите в София - Garanti Koza Sofia Open. Участието в събитие от подобна величина трябва да се отбележи подобаващо, защото малко компании имат тази възможност. Компанията организира и последното Европейско първенство по таекуондо, което е още едно доказателство, че обръща сериозно внимание на развитието на бойните спортове у нас.

Спортът се нуждае от спонсори като Winbet, понеже финансовите средства, които подобни компании могат да дадат, са в големи размери. Брандът се стреми да е полезен в различни направления, макар да си личи къде най-вече е насочил вниманието си. Важното е, че го прави, а не стои безучастно. Спечелените медали и отличия от различните български състезатели са гаранцията за правилната работа, по която се действа в клубовете.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
"Комодор"-Варна: Показахме, че сме готови да влезем в първата четворка
Нургюл Салимова изпусна победа, но намали разликата с първата на Турнира на претендентките
Григор Димитров може да стане част от Топ 8 в световния тенис
Спартак (Варна) влиза в битка с Добруджа за нова атака на Първа лига
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: