Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Димитър Трендафилов: След година-две никой няма да си спомня за Спартак
Автор: Екип Varna24.bg 12:40 / 16.12.2014Коментари (0)2432
© studiodechev.com
"За пропадането на Спартак 1918 причините са много, но главните са две - отнемането на имотите на футболния клуб от Спортния комплекс и начинът на управление на самия футболен клуб. Всичко друго е следствие на тези две причини. Отделно, няма кой да поеме отговорност за случващото се в клуба от доста време вече. Собствениците използват имената на бивши футболисти, отклоняват вниманието от себе си и по този начин всичкият негативизъм се прехвърля върху някого, който, след като престане да бъде удобен, просто го сменят. С една дума, той е употребен.

Първо използваха Живко Господинов, който е най-успелият футболист в историята на Спартак. Мисията му беше да пази гърба им със своя авторитет след фалирането на стария клуб и създаването на новия. И когато той изпълни мисията, стана ненужен, а и неудобен, защото започна да им казва истината на принципа право куме в очи. Тогава те го принудиха да напусне, като закриха длъжността, която заемаше - спортно-технически директор. Този човек заслужава да кръстят трибуната на Спартак на негово име. После дойде ред на Георги Иванов-Геша, който с много труд и нерви и без пари направи отбор от нищото. Обвиниха го, че за един полусезон е спечелил само 11 точки. Искам да попитам колко точки има сега представителният тим, и то без финансови проблеми? И накрая - случаят с Атанас Атанасов. Та той бе изградил състав, който щеше да влезе в "А" група с разлика от втория. Разтуриха го под предлог, че не могат да осигурят средства и седмица след това създадоха тази анонимна банда, за която намериха дори повече пари. Няма логика в това да разваляш отбор за влизане в "А" група и да харчиш същите пари за тим без амбиции. Това означава, че някои хора искат отборът да изпадне. И тук изникват въпросите - кои са и защо го правят?

Това е една група хора, които, следвайки личните си интереси, се подиграват с името и историята на Спартак. Те лишават неговите привърженици от правото да се радват, вълнуват и обичат, което е голямо престъпление към личността. Още преди 10 години Иван Петров се превърна в пророк, като каза, че с такава клубна политика много скоро ФК Спартак ще стане ФК Батак, и се оказа прав. Обявиха го за луд, защото казваше истината. А тя е една - клубът е тежко болен. И то отдавна. Всъщност, откакто няма фенове. Защото един отбор без фенове е нищо и съществуването му е безсмислено и обречено на гибел. Неслучайно сега в клуба работят само хора, които нямат собствено мнение, но пък изпълняват стриктно заповеди и мълчат. Така около виновниците винаги е тихо и спокойно. Така няма да има цели, няма да има обществен интерес, няма да има преразглеждане на договора за имотите и най важното - няма да има футбол. Времето тече и след година-две никой няма да си спомня за този славен клуб. Факт е, че всички, които са обичали и все още обичат Спартак, се чувстват излъгани. Като започнем от тези момчета в агитката, чиито бащи пълнеха "коритото" и ни подкрепяха, а ние играехме за тях, минем през редовите спартаклии, нямащи търпение да дойде събота, за да гледат любимия си отбор, и стигнем до бившите треньори, футболисти и ветерани, които сега не стъпват на стадиона, отвратени от случващото се в клуба. И това ще продължава, докато всички излъгани не се обединят. Сега сме разединени, което е много удобно за виновниците. Едни протестират сами, други мълчат безучастно, трети гледат сеир."

Димитър Трендафилов
бивш футболист и треньор на Спартак


Още по темата: общо новини по темата: 225
10.03.2015
09.03.2015
09.03.2015
06.03.2015
02.03.2015
28.02.2015
предишна страница [ 1/38 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Вижте отново победата на Димитров над Алкарас в последния им двубой
Фаворит ли е Григор Димитров срещу Карлос Алкарас?
Футболна лига за ветерани 40+ стартира във Варна
Участници от 9 държави мерят сили в Международен турнир по фигурно пързаляне край Варна
Григор Димитров редом до Зверев и Циципас в нова класация
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: