Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
ПСК Черно море с 14 медала на държавното
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 29.07.2014Коментари (0)406
14 медала - два златни, шест сребърни и шест бронзови, спечелиха плувците на ПСК Черно море на държавния личен отборен шампионат за мъже, жени и младежи, който се проведе на столичния басейн "Диана". Треньори на талантите, които са трети в комплексното класиране с актив от 345 т., са Борислав Георгиев, Никола Петров и Васил Колесниченко. В отборното класиране при нежния пол варненки са втори, а мъжете на клуба - пети.

В индивидуалната надпревара Александър Пенев триумфира с шампионска титла на 100 м делфин, окичи се с вицешампионски трофей на 50 м в същия стил и взе бронз на 200 м в тази дисциплина. Асилай Селчук е бронзова медалистка на 400, 800 и 1500 м в свободния стил при нежния пол. Съотборничката й Богослава Дянкова зае трето място на почетната стълбичка на 50 м свободен стил.
Дилян Желязков не остави никакви шансове на конкурентите си и логично ликува със злато на 50 м свободен стил. Той е сребърен в дистанцията 100 м в същия стил и бронзов на 100 м делфин. Стефчо Стефчев заслужи вицешампионска титла в дисциплината 200 м делфин.

Три вицешампионски трофея вдигнаха жените на щафетите. Очарователните дами на ПСК Черно море спечелиха сребро в щафетата 4х100 м свободен стил, като за успеха допринесоха Бояна Кирчева, Мина Славчева, Албена Мартинова и Богослава Дянкова. В другата щафета - 4х200 м свободен стил, където варненки плуваха в състав - Асилай Селчук, Богослава Дянкова, Албена Мартинова и Бояна Кирчева, също спечелиха второ място. Третият сребърен приз на черноморки е в щафетата 4х100 м смесена. Там за успеха допринесоха Павлина Тодорова, Богослава Дянкова, Антоанета Милева и Бояна Кирчева.

"Поздравявам състезателите за успешното представяне. Плувахме по възможно най-добрия начин, имайки предвид това, че отборът ни е съставен от много млади плувци - юноши и девойки старша, които трябваше да се конкурират с мъже и жени. Въпреки това се преборихме", коментира треньорът Никола Петров. Главният наставник в ПСК Черно море Борислав Георгиев подкрепи колегата си, като изтъкна, че при наличието на силната конкуренция в София варненци са се представили на висота.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Футболисти на Спартак Варна вдъхнаха кураж на свой съотборник
Григор Димитров е кралят на отиграванията и в Монте Карло
Впечатляващо! България с три тенисистки в Топ 20 в световната ранглиста за девойки
Григор Димитров с риск да изпадне от Топ 10
"Комодор"-Варна: Показахме, че сме готови да влезем в първата четворка
Класиране Резултати
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0888 53 26 24

novini@varna24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Варненци във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Статистика: